Οι Τούρκοι «εγκαταλείπουν» τα σύνορα με τον Έβρο για τη Συρία

Πληροφορίες θέλουν την Τουρκία να μεταφέρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ελλάδα για να τα στείλει ως ενισχύσεις στη Συρία.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: AP Photo-Ghaith AlsayedΓια μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ελλάδα στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας – μία «ανάσα» από το Ιντλίμπ της Συρίας – κάνουν λόγο πληροφορίες που προέρχονται από τουρκικά δημοσιεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet» αναφέρει ότι δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, έχουν συρρεύσει στην επαρχία Χατάι, κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία μεταφέρουν πολλαπλές στρατιωτικές μονάδες, αναμένεται να ενισχύσουν τα τουρκικά παρατηρητήρια στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Ειδικότερα, πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα οβιδοβόλα τα οποία μεταφέρθηκαν από την Αδριανούπολη στην επαρχία Χατάι, ενισχύοντας περαιτέρω τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εκεί.

Η ένταση στην περιοχή του Ιντλίμπ έχει αναζωπυρωθεί σημαντικά, με την Άγκυρα να στέλνει επιπλέον στρατεύματα, υπό τον φόβο μίας ευρύτερης σύγκρουσης.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Άγκυρας να ενισχύσει την τουρκική παρουσία στο Ιντλίμπ, με στόχο την επίτευξη της κατάπαυσης πυρός. «Στέλνουμε επιπλέον στρατεύματα προκειμένου να καταστεί δυνατή μια μόνιμη κατάπαυση πυρός, θα ελέγξουμε το μέτωπο», διεμήνυσε ο Ακάρ μετά τη συνάντηση των υπουργών Αμύνης στις Βρυξέλλες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ