Χιλιάδες γυμνοί Ιάπωνες στο φετινό φεστιβάλ «Hadaka Matsuri»

Στο κυνήγι... για καλή τύχη, ούτε από κρύο καταλαβαίνουν ούτε από κορωνοϊό.

Χιλιάδες γυμνοί Ιάπωνες στο φετινό φεστιβάλ «Hadaka Matsuri»

Στο κυνήγι... για καλή τύχη, ούτε από κρύο καταλαβαίνουν ούτε από κορωνοϊό.

Article featured image
Article featured image

Πάνω από 500 χρόνια μετρά το φεστιβάλ «Hadaka Matsuri» το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και στο οποίο οι συμμετέχοντες είναι γυμνοί.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, προκειμένου οι συμμετέχοντες να δώσουν τη μάχη για δύο ξύλινες ράβδους, γνωστές ως Shingi. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να σπρώξουν αυτές τις ράβδους σε ένα ξύλινο κουτί -γνωστό ως masu- προκειμένου να κερδίσουν μια χρονιά με καλή τύχη – στη βάση μιας παράδοσης που χρονολογείται πάνω από μισή χιλιετία. Σε περίπτωση που η κατάσταση «υπερθερμανθεί» οι συμμετέχοντες περιλούζονται κατά διαστήματα με παγωμένο νερό.

japa9.jpg

japa8.jpg

japa6.jpg

japa5.jpg

japa4.jpg

japa7.jpg

japa2.jpg

japa3.jpg

japa1.jpg



Ωστόσο, παρά το όνομά του, οι περίπου 10.000 άνδρες διαγωνιζόμενοι δεν είναι εντελώς γυμνοί. Φορούν το παραδοσιακό λινό εσώρουχο που ονομάζεται «fundoshi» και ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες που λέγονται «tabi».

Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τον εορτασμό της γονιμότητας και της ευημερίας. «Ελπίζουμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση στο μέλλον», λέει στο CNNi η Mieko Itano, εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού της Οκινάβα.

Φέτος, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο το κρύο αλλά και την απειλή του κοροναϊού. Παρότι δεν υποχρεώθηκαν να φορέσουν προστατευτικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του ναού και γύρω από τον χώρο του φεστιβάλ για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ