Η Βασίλισσα Ελισάβετ «εκτέλεσε» ψυχρά τον Harry και τη Meghan

Βαρύς ο πέλεκυς για όσους λιγοψυχούν.

Article featured image
Article featured image

Λένε πως όταν ο άνθρωπος φτάνει κοντά στο τέλος μαλακώνει και γίνεται πιο ανεκτικός και δεκτικός. Επίσης λένε πως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και για την Βασίλισσα Ελισάβετ προφανώς ισχύει η δεύτερη περίπτωση.

Γνωστή για τη ψυχρή και πολλές φορές σκληρή στάση της απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις που θεωρεί πως πλήττουν το στέμμα, η Βασίλισσα δεν χαρίζεται ούτε όταν πρόκειται για τα ίδια της τα παιδιά ή εγγόνια.

Η αποχώρηση του ζεύγους Harry και Meghan από το παλάτι και τα βασιλικά τους καθήκοντα, μαζί με τα όσα επακολούθησαν, έφεραν αρκετές φορές το παλάτι και τη Βασίλισσα σε δύσκολη θέση, γεγονός που η Ελισάβετ δεν θα άφηνε ατιμώρητο.

Ένα από τα ζητήματα που προέκυψαν, μετά την αποχώρηση του ζεύγους και τη μετακόμισή του στον Καναδά, ήταν το εάν θα κρατούσαν το σήμα «Sussex Royal», τίτλος που εκτός από κύρος, τους προσέφερε και πολλές χιλιάδες ευρώ καθημερινά, καθώς ήταν το βασικό τους brand.

Γι’ αυτό και το παλάτι αποφάσισε να τους «χτυπήσει» εκεί που πονάνε περισσότερο, αφαιρώντας τους το σήμα «Royal Sussex», που χρησιμοποιούσαν μέχρι και σήμερα.


Η Meghan και ο Harry θα προχωρήσουν στη νέα τους ζωή εκτός Παλατιού χωρίς ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του brand τους, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ και άλλοι βασιλικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν το ζευγάρι να μην χρησιμοποιεί πλέον την λέξη «royal».

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν ως εμπορικό σήμα τους τον βασιλικό τίτλο «Royal Sussex» στην προσπάθειά τους να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, έχοντας επιλέξει να μην είναι πλέον ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Οι δυο τους ευελπιστούσαν να αξιοποιήσουν το «Sussex Royal», μετατρέποντάς το σε μια ολοκαίνουργια ιστοσελίδα με παγκόσμιο trademark για μια σειρά από προϊόντα και δραστηριότητες, μεταξύ άλλων ρούχα, βιβλία και γραφική ύλη, ενώ έχουν αρχίσει επίσης ενέργειες για να ιδρύσουν ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα με τίτλο ‘Sussex Royal, Το Ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ’», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ζευγάρι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τον όρο στις αρχές του 2019 όταν αποχώρησαν από το Kensington Royal των πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον.

Πηγές από το Παλάτι δήλωσαν στο Page Six ότι η χρήση του τίτλου για εμπορικούς σκοπούς ήταν κάτι που έπρεπε να επανεξεταστεί, αλλά σημείωσαν πως οι συνομιλίες -που περιγράφονται ως «περίπλοκες»- συνεχίζονται.

Το δημοσίευμα συμπληρώνει πως το ζευγάρι έχει αποδεχθεί ότι θα πρέπει να αναζητήσει μία νέα εμπορική επωνυμία για την επιχειρηματική του δραστηριότητα μακριά από τη βασιλική οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ