Επιστήμονες λένε πως οι κλειτορίδες των δελφινιών μοιάζουν εκπληκτικά με εκείνες των γυναικών

Σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω.

Article featured image
Article featured image

Πολλοί, βέβαια, δεν γνωρίζουν καν πως μοιάζουν αυτές των γυναικών, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Επιστήμονες από το Mount Holyoke College στη Μασαχουσέτη, που μελέτησαν ενδελεχώς την ανατομία του πανέξυπνου αυτού θηλαστικού, το οποίο ως γνωστό είναι το μόνο που κάνει σεξ και για ευχαρίστηση, εκτός από αναπαραγωγή, διαπίστωσαν πως η κλειτορίδα του είναι πολύ όμοια με αυτή της γυναίκας.

Οι ερευνητές -η Dara Orbach, ερευνήτρια στο Mount Holyoke College και η Patricia Brennan, αναπληρώτρια καθηγήτρια βιολογίας- έκαναν νεκροψία σε 11 θηλυκά δελφίνια που πέθαναν από φυσικά αίτια, εξετάζοντας τα αναπαραγωγικά τους όργανα, δημιούργησαν τρισδιάστατες τομογραφίες των κόλπων τους και στερέωσαν τον ιστό σε κερί παραφίνης, για να εξετάσουν τις δομές.

Ανακάλυψαν ότι, όπως και οι γυναίκες, τα δελφίνια έχουν μια κλειτοριδική πόσθη και δύο περιοχές εκτεταμένου στυτικού ιστού που γίνονται ένα. Επειδή η πόσθη είναι λεπτή και διπλώνει όπως των γυναικών, οι ερευνήτριες συμπέραναν ότι όπως και στις γυναίκες, οι κλειτορίδες των δελφινιών μεγαλώνουν και είναι πιο ευαίσθητες όταν ερεθίζονται.

Η γυναίκεια κλειτορίδα κατά βάση εξυπηρετεί τη διέγερση και την απόλαυση, έτσι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μάλλον το ίδιο ισχύει και για τα δελφίνια.

Σε αντίθεση όμως με την κλειτορίδα των γυναικών, η κλειτορίδα των δελφινιών βρίσκεται αλλού. «Στα δελφίνια βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου και σε άμεση επαφή με το πέος κατά τη διάρκεια της συνουσίας, σε αντίθεση με την εξωτερική θέση της στις γυναίκες», δήλωσε η Orbach σε δελτίο Τύπου.


«Ξέρουμε πολύ λίγα για τη γυναικεία αναπαραγωγική μορφολογία στα σπονδυλωτά είδη», είπε η Orbach. «Αυτή η έρευνα παρέχει ένα συγκριτικό πλαίσιο εξερεύνησης άλλων λειτουργιών του σεξ που μπορεί να μην είναι μοναδικές στους ανθρώπους. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας βαθύτερης κατανόησης της σχέσης ανάμεσα στη μορφή και τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE US.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ