Σαουδική Αραβία: Ράπερ αντιμέτωπη με φυλάκιση, επειδή τραγούδησε για τις γυναίκες της Μέκκας

Χαρακτηρίζοντας τες ως «ισχυρές και όμορφες».

Article featured image
Article featured image



Σάλο προκάλεσε μουσικό βίντεο στη Σαουδική Αραβία, το οποίο επαινεί τις γυναίκες από την ιερή πόλη ως «ισχυρές και όμορφες».  



Ερμηνεύτρια του τραγουδιού "Mecca Girl" είναι η ράπερ Asayel Slay, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες ζήτησαν τη σύλληψή της.




Η ποινή φυλάκισης προκάλεσε την οργή εκατοντάδων χρηστών στα social media, οι οποίοι αποκάλεσαν τις αρχές «υποκριτικές». Παρά το ότι το 2018, ο ηγέτης της συντηρητικής χώρας, Mohammed Bin Salman, ξεκίνησε το πρόγραμμα εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων Vision 2030, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν πως οι αρχές προβάλλουν μια εικόνα εκσυγχρονισμού στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα υπάρχει ακραίος συντηρητισμός.



Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει εδώ, καθώς την περασμένη Πέμπτη, ο κυβερνήτης της Μέκκας, Khaled al-Faisal, διέταξε τη σύλληψη των ανθρώπων πίσω από το βίντεο, γράφοντας στο Twitter ότι «προσβάλλει τη Μέκκα» χρησιμοποιώντας το hashtag «Δεν είναι τα κορίτσια της Μέκκας»




Το tweet ισχυρίζεται ότι το τραγούδι προσβάλλει τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού και αντιφάσκει με την ταυτότητα των παιδιών του.  Ο λογαριασμός της Asayel Slay έχει ανασταλεί και το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube, αλλά έχει αναπαραχθεί από άλλους λογαριασμούς.


Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ:






Πηγή: lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ