30 χαμένες φωτογραφίες της Madonna, 30 μέρες πριν κατακτήσει τον κόσμο

Τότε που η βασίλισσα της pop δούλευε ως σερβιτόρα στο Μανχάταν και πόζαρε γυμνή για τους φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών.

Article featured image
Article featured image


Ιούνιος του 1983, στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, η Madonna δεν ήταν παρά ένα κορίτσι 24 ετών –αρκετά φιλόδοξο μεν- που, όμως, προσπαθούσε να επιβιώσει στην άγρια ζούγκλα της Νέας Υόρκης.

madonna.jpg

madonna1.jpg

madonna2.jpg



Στα πρώτα της τραγουδιστικά βήματα, η Madonna ήταν ακόμα η κοπέλα του DJ Jellybean Benitez, η καλή χορεύτρια από το Funhouse και το Danceteria, ενώ έβγαζε το νοίκι της δουλεύοντας ως γκαρσόνα και ποζάροντας γυμνή για φοιτητές της Σχολής Kαλών Tεχνών.

Εκείνη την εποχή ήταν που τη συνάντησε και ο φωτογράφος Richard Corman, λίγο πριν την έκρηξη. Πριν το μεγάλο αυτό πυροτέχνημα που παρέλυσε τον πλανήτη και εξακολουθεί να τον παραλύει σε κάθε της εμφάνιση. Ήταν, όπως τονίζει και ο ίδιος: «Κυριολεκτικά λίγο προτού εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα».

madonna3.jpg

madonna4.jpg

madonna5.jpg



Όταν ο Corman φωτογράφιζε τη Madonna στο διαμέρισμά της, τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τα όσα θα ακολουθούσαν. Ένα μήνα μετά τη φωτογράφιση, κατά την οποία ο φωτογράφος πήρε μερικές χαλαρές polaroids, η Madonna κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο, ο οποίος έβγαλε τρία top-10 hits, τα «Holiday», «Lucky Star» και «Borderline». Ένα χρόνο αργότερα, χόρευε γύρω από ένα γαμήλιο κέικ στην εμφάνιση-ορόσημο που έκανε στα Video Music Awards του MTV τραγουδώντας το «Like a Virgin».

Σήμερα, 37 χρόνια μετά, οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν αναμφίβολα ντοκουμέντο.

madonna6.png

madonna7.jpg

madonna8.jpg

madonna9.jpg

madonna10.jpg

madonna11.jpg

madonna12.jpg

madonna13.jpg

madonna14.jpg

madonna15.jpg

madonna16.jpg

madonna17.jpg

madonna18.jpg

madonna19.png

madonna20.jpg

madonna21.jpg

madonna22.jpg

madonna23.jpg

madonna24.jpg

madonna25.jpg




Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE GREECE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ