«Η Ανεξαρτησίας φθίνει και θα συνεχίσει να φθίνει γιατί είναι ένας αφιλόξενος χώρος»

Μια αλλιώτικη άποψη για την οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό.

«Η Ανεξαρτησίας φθίνει και θα συνεχίσει να φθίνει γιατί είναι ένας αφιλόξενος χώρος»

Μια αλλιώτικη άποψη για την οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Latitudes | www.lttds.org | Flickr



Ίσως όχι και τόσο αλλιώτικη, καθώς εδώ και χρόνια καταστηματάρχες και πολίτες «φωνάζουν» για την παρακμή του μεγαλύτερου εμπορικού δρόμου της Λεμεσού, χωρίς να υπάρχει ουδεμία ουσιαστική αλλαγή, έως σήμερα.

Ο Γιάννης Κακουλλής, πριν μερικές ημέρες, έγραψε τη δική του άποψη σε σχέση με τη φθίνουσα πορεία της περιοχής αναλύοντας επιγραμματικά τους λόγους που συμβαίνει όλο αυτό.

«Η Ανεξαρτησίας φθίνει και θα συνεχίσει να φθίνει γιατί είναι ένας αφιλόξενος χώρος. Πας εκεί και θέλεις να φύγεις. Οι λόγοι είναι πολλοί.

- Δεν έχει χώρο να περπατήσεις. Σε μερικά μέρη δε χωρούν δυο άτομα, ο ένας δίπλα στον άλλο.

- Δεν υπάρχει σκιά. Το καλοκαίρι η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

- Υπάρχουν υπερβολικά αυτοκίνητα. Δεν είναι χώρος για να σεργιανίσει κάποιος με την ησυχία του και να ψωνίσει χωρίς να τρέμει μήπως τον πατήσουν τα αυτοκίνητα.

- Τα αυτοκίνητα είναι ο βασιλιάς της Ανεξαρτησίας. Όχι ο κόσμος. Τα αυτοκίνητα παρκάρουν ακόμα και εκεί που δεν πρέπει/ Δηλαδή μπροστά από τα καταστήματα. Πού είναι οι τροχονόμοι; Οι καταστηματάρχες γιατί δεν τους καταγγέλλουν; Ή μήπως είναι τα δικά τους τα αυτοκίνητα;

- Υπάρχει πολλή οχλαγωγία από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες. Η ηχορύπανση που προκαλούν είναι ανυπόφορη. Καταγγέλθηκε ποτέ κανένας; Έχουμε αστυνομία;

- Υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με τα καυσαέρια. Ο κόσμος πάει για να ψωνίσει ρούχα, όχι καρκίνο.

- Πώς θα πάει ο κόσμος στην Ανεξαρτησίας, χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες. Όλοι με τα αυτοκίνητα;

Λύσεις υπάρχουν:

Οι λύσεις αναφέρονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Λεμεσού για το οποίο πληρώσαμε €820,000. Τι περιμένουμε λοιπόν;».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ