Και 5ος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ιταλία

Σε 3η μεγαλύτερη εστία της επιδημίας εξελίσσεται η χώρα. Σε κατάσταση πανικού αρχές και πολίτες.

Article featured image
Article featured image


Πέμπτος νεκρός και γενικευμένος πανικός από τον κορωνοϊό στην Ιταλία Μέσα σε ελάχιστες ημέρες η χώρα εξελίχθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας, μετά την Κίνα και τη Νότια Κορέα, αιφνιδιάζοντας τις Αρχές, που αναζητούν τα αίτια πίσω από το ξέσπασμα. Σε πανικό οι πολίτες, αδειάζουν τα σουπερμάρκετ και κλείνονται σπίτια τους.

Άλλοι δύο άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξαν τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε πέντε, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται αφενός για έναν ηλικιωμένο άνδρα 84 ετών που απεβίωσε στη Λομβαρδία, λίγες ώρες αφότου μια γυναίκα κατέληξε σε νοσοκομείο της Κρεμόνα. Το θύμα Νο 4 νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια, όταν μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά το μεσημέρι ανακοινώθηκε ο θάνατος και πέμπτου ανθρώπου, ενός άνδρα 88 ετών, χωρίς να είναι εξαρχής σαφές αν είχε και άλλα προβλήματα υγείας. Όλοι όσοι πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν ηλικιωμένοι ενώ τουλάχιστον δύο έπασχαν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Ιταλία μετρά πέντε θανάτους σε λιγότερο από 72 ώρες, από αργά την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα.

Τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 203, τα περισσότερα από τα οποία εντοπίζονται στα βόρεια της χώρας. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο τετραήμερο. «Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ πώς η χώρα μας έχει τα περισσότερα κρούσματα» παραδέχτηκε την Κυριακή ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, διαβεβαιώνοντας ότι «από την αρχή ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα».

Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει ντόμινο προβλημάτων και μέτρων που θυμίζουν Κίνα. Σε 11 κωμοπόλεις έχει επιβληθεί ένα είδος καραντίνας, ζητώντας από τους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, ο πανικός μεταδίδεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου στις μεγαλουπόλεις. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι του Μιλάνου σχημάτιζαν μεγάλες ουρές στα σουπερμάρκετ αδειάζοντας τα ράφια.


Πηγή: protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ