Κάποιοι λογαριασμοί της ΑΗΚ «φούσκωσαν» λόγω τεχνικού προβλήματος στο λογισμικό της

Αρκετοί είναι αυτοί που παρατήρησαν πως οι τελευταίοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν κάπως αυξημένοι σε σχέση με τους προηγούμενους.

Article featured image
Article featured image


Σαφώς και επηρέασαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συνεπώς η μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω ψύχους, όπως μαθαίνουμε όμως τελικά, η αύξηση σε ορισμένους λογαριασμούς (όχι σε μεγάλο αριθμό λογαριασμών) οφειλόταν επίσης σε ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον λογισμικό της ΑΗΚ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Αλήθεια, η εκπρόσωπος της ΑΗΚ, κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου, εξήγησε ότι δεν έχει αλλάξει η τιμή της κιλοβατώρας, ούτε έχει επιβληθεί κάποια αύξηση. Ο λόγος που παρουσιάστηκε αυτή η αύξηση σε ορισμένους λογαριασμούς (όχι σε όλους, αλλά σε μικρό αριθμό όπως διευκρίνησε στη CITY σε εοικοινωνία που είχαμε), οφειλόταν σε ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο λογισμικό της ΑΗΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι λογαριασμοί αυτοί να χρεωθούν με καθ’ υπολογισμό και όχι με την ακριβή κατανάλωση. Έτσι, οι λογαριασμοί ορισμένων καταναλωτών παρουσιάζονται αυξημένοι.

Εάν κάποιος καταναλωτής έχει αμφιβολίες θα μπορεί να υποβάλει το παράπονό του σε οποιοδήποτε κέντρο εξυπηρέτησης της ΑΗΚ, έτσι ώστε να γίνει έλεγχος της κατανάλωσης και να του αφαιρεθεί η πρόσθετη κατανάλωση που εκαλείτο να πληρώσει εάν και εφόσον εμπίπτει στους λογαριασμούς που έχουν λάθος.

Όσοι, πάλι, δεν υποβάλουν παράπονο και πληρώσουν το αυξημένο ποσό, θα επωφεληθούν μειωμένης κατανάλωσης στους επόμενους τους λογαριασμούς. «Η ΑΗΚ δεν πρόκειται να επωφεληθεί σε καμιά περίπτωση από το τεχνικό αυτό πρόβλημα που προέκυψε», σημειώνει η κ. Παπαδοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ