Τι κρύβουν οι εντυπωσιακά εύκολες συνταγές που βλέπεις σε Facebook και Youtube

Αν έχεις δοκιμάσει να ακολουθήσεις ποτέ έστω και μία από αυτές, καταλαβαίνεις τι εννοούμε.

Article featured image
Article featured image

Είναι το απόλυτο viral στις ηλικίες από 12 έως 18, ενώ η απήχησή τους πλέον αγγίζει και μεγαλύτερους ηλικιακά χρήστες, οι οποίοι φαίνεται να παρακολουθούν φανατικά τις εναλλακτικές αυτές προτάσεις μαγειρικής, οι οποίες και εύκολες μοιάζουν και εντυπωσιακές και πολύ γρήγορες.

Αν έχεις δοκιμάσει να φτιάξει έστω και μια φορά κάποια από αυτές τις συνταγές σίγουρα θα απογοητεύτηκες από το αποτέλεσμα, καθώς η σύγκριση με το αποτέλεσμα που είδες στο βίντεο απείχε παρασάγγας. Το καλό νέο είναι πως το λάθος δεν το έκανες εσύ, αλλά η συνταγή που παρακολούθησες. Το κακό νέο είναι πως όλες αυτού του τύπου συνταγές είναι ένα μεγάλο ψέμα που δημιουργούνται από εταιρείες για τα clicks, τα views και τα χρήματα.

Ο ρεπόρτερ του BBC, Chris Fox, θέλησε να διαπιστώσει εάν όλα αυτά έχουν έστω και μία δόση αλήθειας, δοκιμάζοντας μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Twitter τεστάρει μερικά από τα «κόλπα» που μας προτείνουν αυτά τα βιντεάκια και το αποτέλεσμα είναι εκτός από παραπλανητικό, άκρως απογοητευτικό και γίνεται μόνο για τα διαφημιστικά έσοδα.

Στη συνέχεια συμβουλεύεται την youtuber Ann Reardon, που ασχολείται με τέτοιους είδους «απάτες» και μας αποκαλύπτει ότι πολλές από αυτές τις προτάσεις που προβάλλονται ως απίστευτα τρικ είναι, εκτός από εμφανή clickbait, πραγματικά επικίνδυνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ