9 «don’ts» για τον ερχομό Καρόλου και Καμίλα(ς) στην Κύπρο

Πού δεν θα πρέπει να τους πάρουμε, τι να μην τους ταΐσουμε και τι δεν θα πρέπει να τους πούμε σε μια ενδεχόμενη συνάντηση, δήθεν για να σπάσει ο πάγος.

Article featured image
Article featured image

Ο Πρίγκηπας της Ουαλίας κα η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν το νησί, μεταξύ 18-21 Μαρτίου, με αφορμή την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας του νησιού.

Το πρόγραμμά τους το ξέρουμε. Αυτό που ίσως δεν σκεφτήκαμε είναι όλα αυτά τα ΔΕΝ, έτσι ώστε... να τη βγάλουμε καθαρή.

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τους πάρουμε road trip στις Πλάτρες ή στο Τρόοδος (κοντά στην εξοχική προεδρική κατοικία), για να τους δείξουμε τάχα την κυπριακή παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Όλοι ξέρουμε καλά πως η αρχιτεκτονική στα προαναφερθέντα σημεία είναι «αποικιακού ρυθμού».

Προεδρική-κατοικία-στο-Τρόοδος.jpg
Παραδοσιακή αρχιτεκτονική της... αγγλικής υπαίθρου



Δεν πρέπει να εμφανίσουμε βρακοφόρο απέναντι από τον Κάρολο, χουμίζοντάς τον με το επιχείρημα ότι πρόκειται για ανδρικό ένδυμα, άνετο και αέρινο!

BRAKAS-KRASI.jpg
Άνεμο στη βράκα σου...

Prince-Charles-Camilla-Pictures.jpg
Κι αέρα που το κιλτ σου



Δεν πρέπει να τους ταΐσουμε χαλούμι, αφού υπάρχει ο κίνδυνος… να γελάνε μέχρι να φύγουν. Ειδικά αν προσπαθήσουμε να τους «πουλήσουμε» ως κυπριακό προϊόν.



Δεν πρέπει -αν τους ξεναγήσουμε στις παραλίες του Πρωταρά- να παινευτούμε ότι έχουμε τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Όλοι το ξέρουμε ότι ισχύει αυτό και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, πλην όμως πολύ πρόσφατα οι δυο τους έκαναν διακοπές… στην Καραϊβική! Και όχι τίποτε άλλο, τέτοια περίοδο κυκλοφορούν συνήθως και οι μπουλντόζες στα ανατολικά του νησιού.

cache_1050x3000_Analog_medium_503165_82347_2132018.jpg
Δεν είναι αυτό που νομίζεις, installation είναι!

08f30f60180b8cb5a45b6ec560333ca3.jpg
Εις την Καραϊβικήν



Δεν πρέπει να τους μιλήσουμε για το Camel Park (ούτε καν να περάσουμε κοντά από τον Μαζωτό σε απόσταση 20 χλμ), αφού δεν θα ‘ταν καθόλου ευγενικό εκ μέρους μας να φέρουμε σε δύσκολη θέση μια Δούκισσα της Κορνουάλης. Αμφιβάλλει κανείς ότι, σε μια ενδεχόμενη επίσκεψη, δεν θα βρεθεί έστω ένας να κάνει… πασιαμά, λόγω της προφανούς σύνδεσης του ονόματός της με το συμπαθητικό τετράποδο;

IMG_4744.jpg



Δεν πρέπει να τους παρουσιάσουμε καρ(α)όλους. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το προηγούμενο «δεν».

karaoloi.jpg



Δεν πρέπει να τους βάλουμε στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Λεύκαρα (εάν και εφόσον υπάρχει ακόμα), αφού υπάρχει ο κίνδυνος να ζηλέψουν από το επίπεδο και την ποιότητα που θα συναντήσουν εκεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έριδες μεταξύ τους και του Madame Tussauds, απαιτώντας ίσως ακόμα και την απόσυρση των δικών τους ομοιωμάτων από το διάσημο λονδρέζικο μουσείο.

818135_1524569_1400694516918263_5591955534676012610_n.jpg
Άσε που μπορεί να δουν τους βασιλιάδες και να ζηλέψουν

800px-Charles,_Prince_of_Wales_and_Camilla,_Duchess_of_Cornwall_at_Madame_Tussauds_London_2019-07-17.jpg
Madame Tussauds



Διασφαλίζουμε ότι καμιά τηλεόραση, εκεί που κινείται ο πρίγκηπας και η δούκισσα, δεν παίζουν παιδικά τραγούδια. Σκέψου να ξεκινήσει να παίζει ξαφνικά το «Είσαι μια καμήλα, είσαι μια καμήλα, μια καμήλα όμορφη που μασάει φύλλα».

hqdefault.jpg



Δεν τους μιλάμε για την κυπριακή πρωτοτυπία της οδήγησης δεξιοτίμονων αυτοκινήτων, για το ότι έχουμε δυνατό κτηματολόγιο και άλλα τέτοια. Αυτοί τα έφεραν στην Κύπρο.

London_taxi_near_Hyde_Park_2847993182-800x500_c.jpg
Ok, έχουμε και black cabs πλέον

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ