Οι λεπτομέρειες της απόφασης για το προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Ποια οδοφράγματα κλείνουν και η διφορούμενη δήλωση του Υπουργείου Υγείας.

Article featured image
Article featured image

Σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας 4 οδοφραγμάτων προχώρησε πριν λίγη ώρα το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα, ένεκα της απειλής του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι η αναστολή λειτουργίας θα είναι για περίοδο 7 ημερών και αφορά τα σημεία διέλευσης της Δερύνειας, της Λήδρας (και όχι του Λήδρα Πάλας) της Λεύκας και του Αστρομερίτη. Για το ζήτημα των οδοφραγμάτων ενημερώθηκαν σχετικά οι Βάσεις, τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ ο ΠτΔ ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της τ/κ κοινότητας, Μουσταφάς Ακκιντζί για την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός σημείωσε πως το υπουργείο χειρίστηκε πολύ περισσότερα ύποπτα περιστατικά από τα τρία που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο η κατάσταση στην Κύπρο σε σχέση με τον κορωνοϊό είναι πράγματι αυτή που γνωρίζουμε ή εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.

Σε σχέση με το ύποπτο περιστατικό που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού και φημολογείται πως πρόκειται για το πρώτο κρούσμα του ιού στην Κύπρο, ο Υπουργός θέλησε να κατευνάσει τις ανησυχίες λέγοντας πως τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ακόμη, ο Υπουργός έκανε αναφορά σε καταγγελίες που έφθασαν στο Υπουργείο και αφορούν ασθενείς οι οποίοι φέρουν συμπτώματα γρίπης και ισχυρίζονται ότι προσωπικοί γιατροί αρνούνται να τους εξετάσουν.


Για συνεχή ενημέρωση στο sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ