Τι γίνεται με τις μάσκες και τις τιμές τους;

Όντως μας προστατεύουν οι μάσκες όσο είμαστε υγιείς, χωρίς συμπτώματα;

Article featured image
Article featured image

Επειδή πολλοί παραπονιούνται για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μάσκες στο παζάρι, ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο και για τις τιμές που είναι ανεβασμένες, μιλήσαμε με έναν φαρμακοποιό για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Αρχικά, για τους προφανείς λόγους, μας είπε ότι όντως υπάρχει έλλειψη σε μάσκες.

Απ’ εκεί και πέρα, δείχνοντάς του τη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης, όπου είναι εμφανής η τιμή πώλησης, μας είπε ότι όντως το εν λόγω κουτί (των 50 τεμ) είχε τη συγκεκριμένη τιμή πώλησης, και πως οι τιμές που φτάνουν μέχρι και €30 (ανά πακέτο των 50 τεμ.) αφορούν σε μάσκες άλλης μάρκας και διαφορετικής ποιότητας.

Είναι επιλογή του καθενός να αγοράσει ή όχι μάσκες αν θεωρεί ότι η τιμή είναι ψηλή. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει έλλειψη στην αγορά, λόγω του ότι ουκ ολίγοι έσπευσαν να προμηθευτούν με μάσκες με σκοπό… να προστατευθούν και ως εκ τούτοι οι πιο φθηνές μάσκες έχουν εξαφανιστεί.

Πάντως, σε ερώτηση που κάναμε στον φαρμακοποιό, ο ίδιος μάς ανέφερε ότι οι περισσότερες μάσκες (εκτός από κάποια συγκεκριμένα είδη) είναι κατάλληλες για άτομα που έχουν συμπτώματα και όχι για τους υγιείς που τις θέλουν για προληπτικούς λόγους.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται και στο ενημερωτικό βίντεο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, «Φορώ μάσκα μόνο εάν εμφανίσω αναπνευστικά συμπτώματα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ