Ένα πορτρέτο του Kobe Bryant σε κεντρικό δρόμο της Λάρνακας

Η νεαρή καλλιτέχνης Nena Ptoch (Νένα Πτωχοπούλου) έφτιαξε και θα παρουσιάσει στη Λάρνακα, σε κεντρικό δρόμο, ένα πορτρέτο του «Black Mamba!», διαστάσεων 2x2.

Article featured image
Article featured image

Την ερχόμενη Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια στο SkalaTimes, «Μόλις ενημερώθηκα για το τραγικό τέλος του Kobe Bryant ένιωσα σαν να έχανα τη γη κάτω από τα πόδια μου, λες και ήταν ένας δικός μου άνθρωπος. Είμαι βέβαιη πως έτσι αισθάνθηκαν χιλιάδες κόσμου που είχε -όπως κι εγώ- τον Kobe Bryant ως ίνδαλμα, ως είδωλο, ως πηγή έμπνευσης για την ίδια τη ζωή.

kobe3.jpg


Ο μόνος τρόπος για να ‘απαλύνω’ τον πόνο και το κενό που ένιωσα μέσα μου ήταν να πάρω πινέλα και να αρχίσω να τον ζωγραφίζω.

Δεν ήθελα ούτε να μιλώ για το έργο μου (συνήθεια που έχω αφού τις περισσότερες φορές μου αρέσει να μιλώ για τ

Δεν ήθελα να μιλώ, μόνο να ζωγραφίζω. Να ζωγραφίζω αυτόν τον άνθρωπο που ήρθε στη γη και μέσα από τη καλαθόσφαιρας κατάφερε να αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου και να μας δώσει μηνύματα ζωής.

kobe1.jpg


Δεν μπορώ να περιγράψω το αίσθημα που με διακατείχε όταν τον ζωγράφιζα, ήταν η πρώτη φορά που τα πάντα μέσα μου ήταν παγωμένα, αλλά την ίδια ώρα η δημιουργία ήταν εκεί να κρατά το χέρι μου αόρατα και να με καθοδηγεί. Δεν ξέρω αν είναι από τα καλύτερα μου έργα μέχρι στιγμής, ξέρω όμως πως ποτέ δεν έχω αισθανθεί έτσι για κανένα άλλο πίνακά μου.

Τελειώνοντας, λοιπόν, το έργο δεν ήθελα να το κρατήσω κλεισμένο σε δύο τοίχους. Έπρεπε να το δει κόσμος, να κάνω κάτι με αυτό, όπως τις εκδηλώσεις αγάπης για τον Kobe Bryant που γίνονται σε κάθε γωνιά της γης από την ώρα που ‘έφυγε’ από αυτό τον κόσμο.

Έτσι, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη κτηρίου λίγο πιο κάτω από την Πλατεία Ερμού (απέναντι από κατάστημα Tezenis) θα τοποθετηθεί ο πίνακας στον τοίχο του κτηρίου

kobe2.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ