Πιθανότητα νιφάδων χιονιού ακόμα και σε μηδενικό υψόμετρο

Η βουτιά του υδράργυρου συνεχίζεται.

Article featured image
Article featured image

Πιο ψυχρή αέρια μάζα φέρνει περαιτέρω αισθητή πτώση στη θερμοκρασία, με μικρή πιθανότητα νιφάδων χιονιού ή χιονόνερου μέχρι μηδενικά υψόμετρα, αναφέρει το KitasWeather.


Μετά την πρόσκαιρη γενίκευση των βροχών/καταιγίδων και πυκνών χιονοπτώσεων στα ορεινά που παρατηρήθηκε χθες βράδυ με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου από τα βορειοδυτικά, ο καιρός βελτιώθηκε σημαντικά. Ωστόσο, κάποιες βροχές και χιονοπτώσεις συνέχισαν να παρατηρούνται μέχρι νωρίτερα σήμερα λόγω του Sea Effect Snow/Rain. Οι χιονοπτώσεις χθες βράδυ, αλλά και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν μέχρι τα 850 μέτρα περίπου, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 900 μέτρα και άνω. Σε κάποιες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, παρατηρήθηκε χιονοχάλαζο με ελαφριές και πρόσκαιρες χιονοχαλαζοστρώσεις.

Στο πιο κάτω Timelapse, βλέπετε την διαδρομή από τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους μέχρι και λίγο πιο κάτω από τις Πλάτρες, όπου σταμάτησε η χιονόστρωση. Επίσης, στο Timelapse, θα προσέξετε πόσο μειώνεται το χιόνι καθώς μειώνεται το υψόμετρο.
Τις επόμενες ώρες
, ακόμα πιο ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να σημειώνει νέα βουτιά στην θερμοκρασία. Κατά το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας αλλά και απόψε, οι πιθανότητες να παρατηρηθούν φαινόμενα είναι αρκετά χαμηλές, ωστόσο, μεμονωμένες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο δεν αποκλείονται κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού.


Αύριο Κυριακή
, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης από τα βόρεια. Ως αποτέλεσμα, θα παρατηρηθεί πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης και ενίσχυση των ανοδικών κινήσεων, όπου σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ψυχρή αέρια μάζα θα ευνοηθούν κάποιες ορογραφικές χιονοπτώσεις, αλλά και Sea Effect Snow. Παράλληλα, αύριο Κυριακή αναμένεται η κορύφωση των εξαιρετικά ψυχρών αερίων μαζών, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω εικόνα.

Τη Δευτέρα, αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί η εξαιρετικά ψυχρή αέρια μάζα με τον υδράργυρο όμως να μην προλαβένει να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Κυριακή. Οι πιθανότητες για να παρατηρηθούν φαινόμενα περιορίζονται στα ορεινά λόγω ορογραφίας και στα ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για Sea Effect Snow.

Την Τρίτη προς Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ασθενές θερμό μέτωπο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα κινείται βορειοανατολικά και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες βροχής. Η θερμοκρασία από την Τρίτη και έπειτα θα σημειώσει αισθητή άνοδο για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Τετάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ