«Μου ζήτησαν να περιμένω ώρες γιατί έκριναν πως δεν είχα προτεραιότητα»

Όλα όσα αποκάλυψε στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου η 40χρονη γυναίκα -το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα.

Article featured image
Article featured image

Με την Ελλάδα να επιβεβαιώνει χθες, Σάββατο, το 7ο κρούσμα κορωνοϊού, τα όσα είπε η 40χρονη γυναίκα –το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα-σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από το ιατρικό προσωπικό προκαλούν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, η γυναίκα περίμενε για ώρες να εξεταστεί στο νοσοκομείο Σωτηρία, αφού έκριναν πως δεν είχε προτεραιότητα η περίπτωσή της.

Η γυναίκα, εξήγησε ότι επέστρεψε το περασμένο Σάββατο από το Μιλάνο, την Δευτέρα πήγε για δουλειά ενώ την Τετάρτη που παρουσίασε πυρετό έλαβε την οδηγία να πάει σε νοσοκομείο αναφοράς για να εξεταστεί. Εν συνεχεία επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και με βάση τις οδηγίες του, έβαλε μάσκα η ίδια και ο σύζυγός της και πήγαν στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου και ενημέρωσε ότι έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο.

«Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής και είδα ότι ήταν στο 133», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την 40χρονη, της ζήτησαν να περιμένει 4 με 5 ώρες καθώς κρίθηκε ότι η περίπτωσή της δεν έχρηζε προτεραιότητας.

«Μέσα σε 45′ από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση», πρόσθεσε.

Η 40χρονη εξήγησε ότι τώρα παραμένει στην απομόνωση χωρίς να έχει πυρετό και χωρίς να λαμβάνει κάποια θεραπεία.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ