«Δεν θα ήταν σωστό να κλείσουν εξ ολοκλήρου τα οδοφράγματα αφού και οι δύο πλευρές έχουν κρούσματα»

Τι ανέφερε στο διάγγελμά του σε σχέση με τον κορωνοϊό ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακκιντζί.

Article featured image
Article featured image

Η Kıbrıs Postası μετέδωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί προέβη σε διάγγελμα μετά την επιβεβαίωση κρούσματος του κορωνοϊού, με θύμα Γερμανίδα τουρίστρια στα κατεχόμενα.

Στο διάγγελμα του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός, ωστόσο απαιτείται η λήψη μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Είπε επίσης ότι ζήτησε να γίνει συνάντηση σε σχέση με το θέμα με «επικεφαλής της κυβέρνηση, τα σχετικά υπουργεία, υψηλά ιστάμενους αρμοδίους καθώς και τον πρέσβη της Τουρκίας στα κατεχόμενα».

Είπε πως ένα τμήμα των νοσοκομείων έχει κρατηθεί ως τμήμα καραντίνας για τον ιό και πρόσθεσε πως τα σχολεία στα κατεχόμενα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος Μαρτίου, ως μέτρο περιορισμού του ιού.

Όσον αφορά το θέμα του κλεισίματος των οδοφραγμάτων, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι η απόφαση να κλείσουν εξ ολοκλήρου τα οδοφράγματα δεν θα ήταν σωστή. Αφού κρούσματα ανιχνεύτηκαν και στις δύο πλευρές, είπε, αυτό που πρέπει να γίνει είναι ενδελεχείς έλεγχοι. Είναι σημαντικό, είπε, όταν κάποιος «εισέρχεται στη χώρα» να γνωρίζουμε από ποια χώρα προέρχεται και ποιες χώρες επισκέφτηκε.


ΚΣ/ΓΤΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ