Μεταξύ μεταναστευτικού και κορωνοϊού συνέβη κι αυτό

Αλλά δυστυχώς πέρασε στα ψιλά.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί η χθεσινή ημέρα να επισκιάστηκε από τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές, ωστόσο, στο κομμάτι του πολιτισμού συνέβη κάτι εξίσου σημαντικό, καθώς για πρώτη φορά ένα Κύπριος ηθοποιός καταφέρνει να ξεχωρίσει και να πάρει το βραβείο Χορν.

Ο ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιώργος Τσουρής, κέρδισε το φετινό βραβείο για την ερμηνεία του στον ρόλο του Γρηγόρη στα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» του Γιωργή Τσουρή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη που παρουσιάστηκε στο Από Μηχανής Θέατρο στην Αθήνα και φέτος συνεχίζεται στο Θέατρο Ιλίσια.

Το επαμειβόμενο (με 3.000 ευρώ) Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για εικοστή χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Τον σταυρό παρέδωσε στον Γιωργή Τσουρή ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Συριόπουλος.

Ο Γιωργής Τσουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε πιάνο, κλασικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και κλαρινέτο.

Στην τελετή, η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη μέσα στο θέατρο Χορν, λόγω της συμπλήρωσης της πρώτης εικοσαετίας του θεσμού.

Με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι από την ταινία «Αμέρικα Αμέρικα» οι ηθοποιοί που βραβεύθηκαν από το 2001 ως το 2019, σαν τους κρίκους μιας αλυσίδας τραγούδησαν, τι άλλο, τον «ύμνο» τους: «Ηθοποιός σημαίνει φως, κι είναι καημός πολύ πικρός….».

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (πρόεδρος), ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ