Το ενθαρρυντικό μήνυμα του ΠΟΥ σε σχέση με τον κορωνοϊό

Μια ελπίδα απέναντι στον παγκόσμιο τρόμο και πανικό που έχει δημιουργήσει ο COVID-19.

Article featured image
Article featured image

Περισσότεροι από 58.600 άνθρωποι που νόσησαν από τον κορωνοϊό έχουν αποθεραπευτεί στην Κίνα και εκτιμάται πως πάνω από το 80% των κρουσμάτων παγκοσμίως επίσης θα αναρρώσει.

Αυτό δήλωσε η Dr Maria Van Kerkhove, επικεφαλής της μονάδας πρωτοεμφανιζόμενων νόσων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που τονίζει ταυτόχρονα πως στην Κίνα το 80% των περιπτώσεων ήταν ήπιες, περιλαμβάνοντας δηλαδή μια ήπια μορφή πνευμονίας.

Ενδεικτικά να αναφερθεί πως συνολικά 1.297 ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία αφού ανάρρωσαν χθες στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύτηκε και έλαβε εξιτήριο ανερχόταν σε 59.897, συμπλήρωσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με την Dr Maria Van Kerkhove, ο διαβήτης, ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα συγκαταλέγονται στους παράγοντες θανάτου.

Η Van Kerkhove εξηγεί πως η θνησιμότητα σε άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών με κορωνοϊό σύμφωνα με κινεζικά στοιχεία, είναι 20%. Ωστόσο διευκρινίζει πως το ποσοστό δεν βασίζεται σε τελευταίες στατιστικές.

Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα πως καταγράφηκαν 80.754 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και 3.126 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί.

Ο παγκόσμιος απολογισμός της επιδημίας ξεπέρασε τους 4.000 νεκρούς

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 4.000 νεκρών μετά τους 17 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν στην Κίνα.

Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου, η οποία βασίζεται σε ανοικτές πηγές, επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ως τις 03:00 σήμερα η επιδημία της ασθένειας COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 4.011 ανθρώπους, ενώ ο SARS-CoV-2 είχε προσβάλει πάνω από 110.000 άλλους σε πάνω από εκατό χώρες και περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ