Ποιες ποινές προβλέπονται σε περίπτωση παρακοής των διαταγμάτων περί κορωνοϊού.

Ήδη η Αστυνομία Κύπρου ξεκίνησε τις περιπολίες.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας μέχρι και την 31η Μαρτίου απαγορεύεται η συγκέντρωση και η παραμονή στον ίδιο ενιαίο κλειστό χώρο ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσεως, πέραν των 75 ατόμων συνολικά.

Οι κλειστοί χώροι αφορούν θέατρα, σινεμά, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, παγωταρίες, και οι αίθουσες εκδηλώσεων.

Η Αστυνομία έχει ήδη ενημερωθεί για την ευθύνη της επιτήρησης του διατάγματος και προχωρεί ενημέρωση των μελών της ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι και περιπολίες σε χώρους όπου εμπίπτουν στις πρόνοιες του διατάγματος τόσο από μέλη του ΟΠΕ όσο και από τα μέλη των τοπικών Αστυνομικών Σταθμών.

Όπως υποδεικνύεται από την ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση παρακοής του διατάγματος από επιχειρήσεις, προβλέπονται ποινές μέχρι και έξι μήνες ή χρηματικό πρόστιμο ή και τις δυο ποινές μαζί. Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις αυτές ποινική ευθύνη φέρει ο υπεύθυνος του υποστατικού και όχι οι πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας για την επιλογή των 75 ατόμων έγινε στη βάση πληθυσμιακών δεδομένων επιδημιολογικών κριτηρίων κατόπιν συστάσεων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ