Το viral βίντεο με νοσηλευτές στην Ουχάν να βγάζουν τις μάσκες

Έκλεισε και το τελευταίο αυτοσχέδιο νοσοκομείο.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί στην Ευρώπη ο Νέος Κορωνοϊός Covid-19 να βρίσκεται σε έξαρση, στην Κίνα από την άλλη και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Ουχάν, την «καρδιά του Κορωνοϊού», όπως την χαρακτήρισαν, τα πράγματα μοιάζουν καλύτερα με την κορύφωση της επιδημίας να έχει ξεπεραστεί.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής (σ.σ. του υπουργείου Υγείας) Μι Φενγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, καταγράφηκε την περασμένη Τετάρτη μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων (8), για πρώτη φορά αφότου άρχισαν να ανακοινώνονται δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση, με την ηπειρωτική Κίνα να εντοπίζει μόλις 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης τις προηγούμενες ημέρες, αριθμός μειωμένος από τα 24 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα. Το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 80.793.

Στην πόλη Ουχάν, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, η ζωή επανέρχεται σιγά-σιγά στην κανονικότητά της. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media, δείχνει νοσηλευτές από το τελευταίο αυτοσχέδιο νοσοκομείο που χτίστηκε στην πόλη για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, να βγάζουν τις μάσκες και να χαμογελούν πάλι, καθώς το νοσοκομείο μετά από αρκετές μέρες κλείνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ