Ισχύει πως κάθε 100 χρόνια εμφανίζεται και μια νέα πανδημία;

Η φήμη κυκλοφορεί ως είδηση εδώ και μερικές ημέρες.

Article featured image
Article featured image

Υπάρχει μια θεωρία ότι κάθε 100 χρόνια συμβαίνει μια πανδημία. Με την πρώτη ματιά, τίποτα δεν φαίνεται περίεργο, αλλά η ακρίβεια με την οποία συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα είναι τρομακτική.

Όπως, ίσως, να γνωρίζετε, οι τελευταίες μεγάλες πανδημίες που συνέβησαν στον πλανήτη έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια, αρκετές ήταν θανατηφόρες και εξαπλώνονταν πολύ γρήγορα, αλλά στις μέρες μας δεν υπάρχουν πια, παρά, ίσως, πολύ σπάνια και ως εντελώς μεμονωμένα περιστατικά.

Πρόκειται για πανδημίες που συνέβησαν και εξαπλώθηκαν σε χρονικές περιόδους τις οποίες αν τις βάλουμε σε μία σειρά, φαίνεται να ακολουθούν ένα παράξενο μοτίβο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι μόνο καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να είναι, σύμφωνα με τα Ελληνικά Hoaxes.

Αρκετοί ερευνητές στον τομέα αυτόν ανέφεραν ότι η τελευταία πανδημία στην Κίνα, ο επονομαζόμενος κωροναϊός, ακολουθεί ένα πρότυπο παρόμοιο με τις τελευταίες πανδημίες που κατέστρεφαν τον κόσμο κάθε 100 χρόνια.

Ίσως, να έχετε ακούσει για ασθένειες όπως πανούκλα, χολέρα, χολέρα, Ισπανική γρίπη, αλλά έχετε προσέξει την χρονική περίοδο που εκδηλώθηκαν; 1720, 1820 και 1920.1720

Πανούκλα

Το 1720 η Ευρώπη υπέφερε από την θανατηφόρα πανούκλα που είναι γνωστή και «Μεγάλη Πανούκλα της Μασσαλίας». Αυτή η πανδημία ήταν αδίστακτη και σκότωσε περίπου 100.000 ανθρώπους, όπως αναφέρεται στην Wikipedia.

Κατά την 100ή επέτειο της πανδημίας του 1720, στο χρονικό διάστημα 1817–1824 (που σαφώς περιλαμβάνει το 1820), σημειώθηκε η πρώτη επιδημία χολέρας. Εξελίχθηκε σε πανδημία και επηρέασε κυρίως τις ασιατικές χώρες: τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι παρόμοιος αριθμός θανάτων συνέβη και στην περίπτωση αυτή. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη χολέρα ήταν περίπου 100.000, σύμφωνα με την Wikipedia.

Αυτή η πανδημία χολέρας στην Ασία ξεκίνησε επειδή οι άνθρωποι έπιναν νερό από τις λίμνες που είχαν μολυνθεί με αυτό το βακτήριο.1920

Ισπανική Γρίπη

Η πιο πρόσφατη και καλά τεκμηριωμένη πανδημία ήταν η λεγόμενη Ισπανική Γρίπη. Αυτή η γρίπη είχε μολύνει ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι μολύνθηκαν από αυτή τη γρίπη και 100 εκατομμύρια από αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Wikipedia.

Εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η λεγόμενη Ισπανική Γρίπη είναι η πιο καταστροφική πανδημία στην ανθρώπινη ιστορία, από τις προηγούμενες δύο και, ίσως, ή πιο φονική από όσες έχουν υπάρξει ποτέ.

Αν σκεφτούμε πόσες επιδημίες και πανδημίες έχουν αντιμετωπιστεί παγκοσμίως είναι λογικό κάποιες από αυτές να λαμβάνουν χώρα στο 20ο έτος κάθε αιώνα. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν επιδημίες ή πανδημίες το 1518 ή το 1623 (χρονιές κατά τις οποίες μαίνονταν η πανδημία βουβωνικής πανώλης στην Ευρώπη).

Εν ολίγοις η προσπάθεια να ταιριάξουν τα νούμερα με κάποιας μορφής χρονοδιάγραμμα έξαρσης πανδημιών δεν φαίνεται να έχει απολύτως καμία βάση. Στο πλαίσιο εξέτασης δεδομένων για πανδημίες παγκοσμίως είναι πολύ πιθανό, στατιστικά, οι ημερομηνίες να συμπέσουν με συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.


Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση των Ελληνικών Hoaxes

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ