Όλες οι πληροφορίες για τα 5 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Συνολικά τα θετικά περιστατικά στις ελεύθερες περιοχές ανέρχονται σε 26 και 5 στα κατεχόμενα.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:


Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.

-Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν.

Ένα άτομο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα δύο κρούσματα που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος δεν πρόκειται για επαφές του γιατρού, αλλά πρόκειται για μέλη της οικογένειας του ασθενούς από την Λάρνακα (συνολικά προσβλήθηκαν από τον ασθενή 8 άτομα -ένα χθες το μεσημέρι, πέντε χθες το βράδυ και τα δύο σήμερα).

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των πέντε κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ