Χωρίς σαπούνι, κουβέρτες και φαγητό όσοι μεταφέρθηκαν σε καραντίνα στο Τρόοδος

Καταγγελίες των επιβατών που μεταφέρθηκαν από τα αεροδρόμια σε καραντίνα από χθες το βράδυ.

Article featured image
Article featured image

Για απαράδεχτες και άθλιες συνθήκες κάνουν λόγο τα άτομα που έφθασαν χθες στην Κύπρο από Αγγλία και Ελλάδα και αφότου αποβιβάστηκαν, μεταφέρθηκαν σε καραντίνα στα προκαθορισμένα σημεία στο Τρόοδος.

Πολλοί απ’ αυτούς –που βρίσκονται από χθες στο Τρόδοος- προέβησαν σήμερα σε καταγγελίες σε διάφορα Μέσα για την μη ύπαρξη των αναγκαίων προμηθειών στα σπίτια που φιλοξενούνται.

Πιο συγκεκριμένα κατήγγειλαν πως δεν υπήρχε ούτε νερό, ούτε φαγητό, ούτε σαπούνι να πλυθούν, ούτε καν κουβέρτες για το βράδυ. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, έχουν διαχωριστεί σε κλίνες των 4, τυχαία, χωρίς να υπάρξει σωστός διαχωρισμός, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχουν φοιτητές, άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Μητέρα φοιτητή που μίλησε στην κρατική τηλεόραση κατήγγειλε ότι σε συγκεκριμένο χώρο απομόνωσης στις Πλάτρες μεταφέρθηκαν 41 άτομα, τα οποία ακολούθως κατανεμήθηκαν ανά τέσσερα άτομα σε κάθε δωμάτιο, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

Κατήγγειλε επίσης ότι στους διαμένοντες στο χώρο αυτό δεν έχουν δοθεί βασικά είδη προσωπικής υγιεινής, όπως σαπούνι, ενώ ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με το παιδί της πληροφορήθηκε ότι δεν τους επισκέφθηκε ούτε γιατρός, αλλά ούτε νοσηλευτής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ