Η Βασίλισσα Ελισάβετ φεύγει από το Λονδίνο εξ αιτίας του κορωνοϊού

Μάλλον δεν συμφωνεί με το πείραμα της κυβέρνησης Johnson.

Article featured image
Article featured image

Με τη Βρετανία να βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση, όσο αφορά την εξάπλωση του Covid-19, καθώς η κυβέρνησή της μέχρι στιγμής δεν έλαβε ιδιαίτερα μέτρα για την αντιμετώπισή του, το παλάτι μοιάζει θορυβημένο από τις εξελίξεις.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με το παλάτι του Μπάγκινχαμ η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να εγκαταλείψει το Λονδίνο και να μετακομίσει στο κάστρο του Windsor (32km μακριά) ως προληπτικό μέτρο για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το παλάτι η απόφαση αυτή πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών και της κυβέρνησης, αναβάλλοντας μάλιστα όλες τις προγραμματισμένες βασιλικές εκδηλώσεις και δημόσιες συναθροίσεις.

Παρόλα αυτά η βασίλισσα θα εξακολουθήσει να έχει τις προσωπικές της ακροάσεις, τετ-α-τετ, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τους Βρετανούς, ειδικά όσους είναι πέραν των 80 ετών, να αποφεύγουν τις επαφές που δεν είναι αναγκαίες για μερικές εβδομάδες, έως ότου μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Κάτι το οποίο προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει ισχύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ