Γυναίκα αποζημιώθηκε αδρά -μετά το διαζύγιο- γιατί θυσίασε την καριέρα της για την οικογένεια

Δικαστική απόφαση-ορόσημο, αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Article featured image
Article featured image

Μία γυναίκα που θυσίασε την καριέρα της στη δικηγορία ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει η ίδια τα παιδιά της, διεκδίκησε και κέρδισε αποζημίωση 400.000 λιρών - πέρα από το ήμισυ της κοινής περιουσίας - μετά το διαζύγιό της με το σύζυγό της.

Η δικαστική απόφαση δημιουργεί πλέον δεδικασμένο για άλλες υποθέσεις διαζυγίων κατά τις οποίες η μία πλευρά αποποιήθηκε την καριέρα προς όφελος της οικογένειας.

Η απόφοιτη του Cambridge είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με τον εκατομμυριούχο σύζυγό της, επίσης δικηγόρο, μετά τη διάλυση του γάμου τους.

Ο δικαστής αποφάσισε πως το ζευγάρι -που ήταν παντρεμένο για περίπου μία δεκαετία, ζει στο Λονδίνο και είχε δύο παιδιά -θα έπρεπε να χωρίσει την κοινή περιουσία των περίπου 10 εκατομμυρίων λιρών στη μέση, ωστόσο επιδίκασε στη γυναίκα άλλες 400.000 λίρες ως αποζημίωση για την παραγκώνιση της σταδιοδρομίας της ως νομικού.

Όπως τόνισε ο δικαστής Μουρ, υπήρξε «μειονέκτημα που προκλήθηκε από τη σχέση» καθώς η δουλειά του συζύγου μπήκε σε προτεραιότητα με τον ίδιο να απολαμβάνει μία λαμπρή καριέρα. Με αυτό το σκεπτικό επιδίκασε στη σύζυγο, πέρα από το ήμισυ της κοινής περιουσίας, επιπλέον 400.000 λίρες ως αποζημίωση. «Ως χαρισματική δικηγόρος, η πελάτις μας θυσίασε μία δυνητικά προσοδοφόρα καριέρα για την οικογένειά της και την ανατροφή των παιδιών της» τόνισε η Τζέιν Κέιρ, συνήγορος της ενάγουσας, εξηγώντας πως η υπόθεση αυτή ίσως επηρεάσει μελλοντικές αποφάσεις σε ανάλογες υποθέσεις.

«Στη θεωρία, η απόφαση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε όποιον σύζυγο βάλει στην άκρη την καριέρα του, προτάσσοντας την οικογένεια έναντι της φιλοδοξίας και της επαγγελματικής ισχύος» σημείωσε η ίδια.

Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ