«Γυναίκα της Χρονιάς 2020» η Τασούλα Χατζητοφή στη Νέα Υόρκη

Η γνωστή Κύπρια ακτιβίστρια, συγγραφέας και επιχειρηματίας, τιμήθηκε πρόσφατα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πρωτοβουλίας Γυναικών στη Νέα Υόρκη.

Article featured image
Article featured image

Μέσα από αυτές τις ζοφερές και δύσκολες μέρες που βιώνουμε υπάρχουν κι αυτές οι μικρές φωτεινές στιγμές όπως η βράβευση της σπουδαίας Κύπριας ακτιβίστριας Τασούλας Χατζητοφή, στις 6 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη. Μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για την ίδια, το έργο της και την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που ίδρυσε το 2011 το Walk of Truth στον οποίο προσφέρθηκαν τα έσοδα της τελετής βράβευσης.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρωτοβουλίας Γυναικών (Pancyprian-Women's Initiative Network - WIN) με έδρα τις ΗΠΑ, τίμησε ως «Γυναίκα της Χρονιάς 2020» την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο ενός λαμπερού gala diner, την σπουδαία Κύπρια ακτιβίστρια, συγγραφέα και επιχειρηματία Τασούλα Χατζητοφή για το έργο της.

Ο Σύνδεσμος τιμώντας την κ. Χατζητοφή εξήρε τη σημαντική και πολυετή δράση της για την Κύπρο, το έργο και τις τόσο νευραλγικής σημασίας ενέργειές της για τον επαναπατρισμό κλεμμένων θησαυρών της πατρίδας μας από την Κατεχόμενη πλευρά του νησιού μας, που έπεσαν στα χέρια αρχαιοκάπηλων.

Ένα πλούσιο έργο της κ. Χατζητοφή το οποίο περιγράφεται στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Η Κυνηγός Εικόνων» που κυκλοφόρησε στα αγγλικά και ελληνικά με μεγάλη επιτυχία. Ταυτόχρονα όμως η κ. Χατζητοφή λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως πρέσβειρα μετάδοσης και διαφώτισης προς τους ξένους για το πρόβλημα της Κύπρου. Μία γυναίκα που θυσίασε πολλά από τη ζωή της με κύριο μέλημά της την προσφορά στην πατρίδα της. Γι’ αυτό και σήμερα η Τασούλα Χατζητοφή συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες σύγχρονες προσωπικότητες της πατρίδας μας με διεθνή εμβέλεια ένεκα της δράσης της.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος στηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο της κ. Χατζητοφή πρόσφερε τα καθαρά έσοδα από το gala dinner στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε το 2011 η ίδια, το «Walk of Truth».

Photo 1.jpg


Η κ. Τασούλα Χατζητοφή παραλαμβάνοντας το βραβείο της ιδιαίτερα συγκινημένη ευχαρίστησε το Pancyprian-Women's Initiative Network – WIN για την τιμή που της έκανε και όλους που βρέθηκαν εκεί για να την τιμήσουν με την παρουσία τους. Η κ. Χατζητοφή αναφέρθηκε στα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της, που άφησε την αγαπημένη της Αμμόχωστο και έφυγα με τη βία ως πρόσφυγας από τη γενέτειρά της και την ιστορία που την έφερε σήμερα να παραλαμβάνει αυτό το βραβείο.

«Έγραψα αυτό το βιβλίο και το αφιέρωσα στα 65 εκατομμύρια πρόσφυγες. Είμαι απλά μία γυναίκα, μητέρα, επιχειρηματίας, δεν επέλεξα να πολεμήσω τους αρχαιοκάπηλους, με πολέμησαν, αλλά αποφάσισα ότι θα τους νικήσω στο παιχνίδι τους. Και ξέρετε γιατί θα μπορούσα να το επιτύχω αυτό; Γιατί είμαι γυναίκα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μου είναι ότι έχω υποτιμηθεί, στον τεχνικό κόσμο της πληροφορικής και στον κόσμο των ανδρών, έτσι με υποτίμησαν και οι αρχαιοκάπηλοι διότι ως άνδρες ήθελαν να κυριαρχούν. Κι όμως μία γυναίκα τους νίκησε», δήλωσε η κ. Χατζητοφή στο τέλος της ομιλίας της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ