Χωρίς ποια 3 πράγματα δεν θα έβγαζες την καραντίνα;

Ζητήσαμε από 25 άτομα να σκεφτούν και να μας πουν, αξιολογώντας με σειρά προτεραιότητας τις… ανάγκες τους, ποια είναι τα 3 πράγματα και που αν τα έχουν στο σπίτι μπορούν να υπομένουν την οποιαδήποτε καραντίνα.

Article featured image
Article featured image

Και όχι, δεν είναι για όλους το «κωλόχαρτο», τα μακαρόνια ή και το προφανές που είναι το νερό. Συγκεκριμένα, μόνο δυο άτομα έδωσαν ως απάντηση το χαρτί τουαλέτας και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

25 άτομα, λοιπόν, έχοντας ήδη διανύσει μια περίοδο αυτοπεριορισμένοι και έχοντας αξιολογήσει τρόπον τινά τις προτεραιότητές τους, απαντούν χωρίς ποια πράγματα δεν θα έβγαζαν την καραντίνα (ή τουλάχιστον δεν θα την έβγαζαν τόσο εύκολα).

*Το γκάλοπ έγινε πριν την ανακοίνωση για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Νικόλας, 48

Το έχω σκεφτεί ήδη αυτό το σενάριο και φρόντισα να αγοράσω αρκετές ποσότητες σε μακαρόνια, καφέ και τα… χάπια μου. Μόνο έτσι θα μπορέσω να βγάλω σώος μια πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δημήτρης, 47

Corn flakes

Frape (αναγκαστικά επιστρέψαμε στο φραπέ)

Λουβί

90440802_1354621578054407_6671273427002720256_n (1).jpg


Αντρέας, 40

Burgers

Πατάτες

Κοκακόλα

Νικόλας, 30

Σοκολάτα ελληνική

Μπύρα κυπριακή

Μπιφτέκια κοτοπούλου

Κώστας, 51

Εδώ και μέρες έχω φροντίσει να πληρώσω το Netflix και να στοκάρω το σπίτι με νέα βιβλία. Αν αύριο, όμως, μα επέβαλλαν ολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα φρόντιζα να έχω στο σπίτι μακαρόνια -οικονομικά, χορταστικά και ανθεκτικά- μία ποσότητα κλασσικές παραδοσιακές γλυκές «πόμπες» και φαγητό για τα ‘μωρά’ (σ.σ σκύλους).

Στέλλα, 35

Κέικ σοκολάτα

Καφές

Τσιπς

Βαλεντίνος, 33

Καφές

Νερό

Λουβί

(Με σειρά προτεραιότητας)

Πόπη, 46

Αθασούθκια

Κασκαβάλι

Σπάρκλινγκ νερό

amygdala.jpg


Στέλλα, 47

Θα μπορούσα να ζήσω μόνο με μήλα, τσιπς, νερό και καφέ. Αν πρέπει να αφαιρέσεις ένα, αφαίρεσε τα μήλα!

Ελισάβετ, 38

Εδώ που φτάσαμε, το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι τα 3 πράγματα. Αντέχω και χωρίς τίποτε.

Αντρέας, 30

Εξάδες νερό εμφιαλωμένο, καφέδες και κατεψυγμένο κρέας κάθε είδους.

steve-johnson-N-MqWXXZvNY-unsplash.jpg


Ζωή, 33

Νερό

Λαχανικά

Ζυμαρικά

Ελίζα, 34

Αρκετές ποσότητες μακαρονιών, χαρτιού τουαλέτας και νερού. Το ίντερνετ εξυπακούεται.

Παναγιώτης, 41

Χωρίς καφέ, σοκολάτες και γεύση κρεμ μπρουλέ για το ηλεκτρονικό δεν θα άντεχα με τίποτε.

visuals-Pd2hIHv95FY-unsplash.jpg


Στέλλα, 35

Μπόλικο χαρτί υγείας, μακαρόνια γιατί μπορείς να χορτάσει με σχετικά μικρές ποσότητες και κάποια κατεψυγμένα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Όλα αυτά δεδομένου πως στο σπίτι υπάρχει απρόσκοπτο ίντερνετ και νερό.

Μάριος, 32

Προμήθειες καφέ, ξηράς τροφής και… τσιγάρων!

t-h-chia-EyyeBORlBX8-unsplash.jpg


Βαλεντίνος, 33

Είμαι απλός άνθρωπος, δεν θέλω πολλά πράγματα. Πολλές προμήθειες καφέ, καφέ και καφέ. Εδώ να αναφέρω πως δουλεύω από το σπίτι.

Μαρία, 39

Νερό

Ίντερνετ

Καπνός (τσιγάρα)

Μίκης, 52

Κάψουλες για εσπρέσσο

Μπρόκολο

Μέλι

Στέλλα, 27

Η καραντίνα με πέτυχε σε περίοδο αυστηρής διατροφής, που με νύχια και με δόντια προσπαθώ να ακολουθώ αν και είμαι 24/7 στο σπίτι με εκατομμύρια (έτσι νιώθω) πειρασμούς. Σίγουρα δεν θα μπορούσα να μην έχω στο σπίτι νερό, όχι μόνο γιατί το χρειάζεται ο οργανισμός μας, αλλά γιατί κατά κάποιον τρόπο φουσκώνει και κόβει και λίγο την όρεξη. Σίγουρα, θα ήθελα φρούτα και γιαούρτι!

Γιώργος, 33

Εμφιαλωμένο νερό

Αλεύρι & Μαγιά (για ψωμί, πίτσα κλπ)

Τυρί

Στάλω, 32

Τσιπς

Σοκολάτες

Καφές (τα δυο πρώτα κρυφά, να μην τα δει το μωρό)

Εβελίνα, 30

Έχω προνοήσει εδώ και μέρες για προμήθειες γιατί τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν θα ήθελα με τίποτα να ξεμείνω κλεισμένη στο σπίτι χωρίς οδοντόκρεμα, τσίχλες (για να αποφεύγω το φαγητό) και μαρμελάδα φράουλα για να κακομαθαίνω και λίγο τον εαυτό αυτές τις δύσκολες ώρες.

Άρτεμις, 38

Τα πρώτα τρία πράγματα που θα χρειαζόμουν ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω είναι:

Μακαρόνια: Με τα οποία θα μπορούσα ούτως ή άλλως να τρέφομαι αποκλειστικά, για το υπόλοιπο της ζωής μου. Η καλύτερη αφορμή για να τα απολαμβάνω άφοβα, χωρίς να νοιάζομαι για τις θερμίδες και τη μηδενική διατροφική τους αξία. Το απαιτούν, εξάλλου, οι συνθήκες…

Βιβλία: Βαριά κι ασήκωτα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας κι ανάλαφρα μυθιστορήματα, για να στρέψω το βλέμμα μακριά από την οθόνη και να ξεφύγω από την παράνοια των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων. Απομόνωση απ’ όλους και απ’ όλα, λοιπόν, για όσο χρειαστεί.

Ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά: Καλός ο δημιουργικός χρόνος στο σπίτι, η λογοτεχνική έξαρση και η σκέψη πως υπάρχουν και χειρότερα, όμως ο φόβος για το άγνωστο και η ριζική αλλαγή της καθημερινότητας από τη μια μέρα στην άλλη, είναι επικίνδυνο να οδηγήσει σε υποτροπή ψυχικών νοσημάτων, που πιθανώς να βιώνουμε ήδη. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον γιατρό μας, πίνουμε τα χάπια μας και αυξομειώνουμε τη δοσολογία, ανάλογα με τις συνθήκες. Για να ζήσουν οι άλλοι καλά και εμείς καλύτερα.

laurynas-mereckas-1TL8AoEDj_c-unsplash.jpg


Δήμητρα, 32

Είναι πολλά αυτά που θα ήθελα να είχα στο σπίτι στην πιθανότητα αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά σίγουρα δεν θα επιβίωνα χωρίς ξηρούς καρπούς, φρούτα και φυσικά, καφέ. Αυτά τα τρία μπαίνουν πρώτα στη λίστα μου, οπωσδήποτε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ