«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, αυτή τη στιγμή, μας βιάζει η φύση»

Μια απλουστευμένη αλλά πολύ διαφωτιστική ανάλυση από τη γιατρό Έλενα Χαπέσιη, για τους ιούς, τη δράση τους και τον λόγο που μας επιτίθενται.

Article featured image
Article featured image

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, αυτή τη στιγμή, μας βιάζει η φύση.

Ποια νομίζετε είναι η πιο πολυπληθής, σε ποικιλία, βιολογική οντότητα επάνω στην γη;

Οι ιοί.

Και ποια νομίζετε είναι η πρώτη βιολογική οντότητα επάνω στη γη;

Οι ιοί.

Και τι μας κάνουν οι ιοί;

They impregnate us.

Μας γονιμοποιούν.

Μας εμποτίζουν με το «σπέρμα» τους.


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΟΙ;

Κομμάτια DNA ή RNA (γενετική ύλη) μέσα σε ένα φάκελο -κέλυφος, ας το πούμε σπόρο, το οποίο από μόνο του δεν κάνει κάτι. Είναι απλά μια εντολή.

Μια εντολή με εξειδικευμένες οδηγίες -κακόβουλες οδηγίες.


ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ;

Κάποιοι προϋπήρχαν των πάντων.

Η ύπαρξή τους θεωρείται η πρώτη μορφή ζωντανής ύπαρξης επάνω στη γη. Υπάρχουν από την αρχή, πριν καν τα ζωντανά κύτταρα αναπτυχθούν. Πολύ πριν τους μονοκύτταρους οργανισμούς, τα ζώα, τα φυτά κλπ. Είναι εντολές RNA, DNA (πλασμίδια) που προϋπήρχαν στη φύση, «στην ύπαρξη».

Στην ύπαρξη αυτή, εμείς είμαστε οι παρείσακτοι που ήρθαμε πολύ πιο μετά.

Κάποιοι άλλοι ιοί δημιουργήθηκαν και μετά από εμάς, εφόσον το έσκασαν από τα κύτταρά μας, ως γενετική ύλη. «Jumping genes».Τα γονίδια που πήδησαν από πάνω μας και απέδρασαν. Προέρχονται από πλασμίδια -κομμάτια δηλαδή- γενετικού υλικού τόσο μικροσκοπικού, που μπορεί να διαπερνά ανάμεσα στα κύτταρα οργανισμών και να ξεφεύγει.

Κάποιοι άλλοι μπορεί να απέδρασαν μέχρι και από βακτήρια.

Είναι λοιπόν οργανισμοί στο χείλος της ζωής. Δηλαδή, δεν μπορούμε να πούμε κατά γενική ομολογία, ότι ο ιός είναι ζωντανός οργανισμός, αλλά ούτε και ότι δεν είναι.


ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΣ,

για χάρη της απλούστευσης, σκεφτείτε για παράδειγμα ένα χρυσόμηλο: απ’ έξω έχει ένα μαλακό περίβλημα (λιποειδής ιστός με υδατάνθρακες), μετά είναι το σκληρό κέλυφος (πρωτεϊνικό περίβλημα, το καψίδιο) και από μέσα τα κουκούτσια (το γενετικό υλικό - οι πληροφορίες - εντολές). Κάποιοι ιοί έχουν και προεξοχές εξωτερικά σαν χνούδι.


ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ;

Γονιμοποιούν οργανισμούς.

Μας «βιάζουν» με το γενετικό τους υλικό. Βιάζουν τα πάντα. Όλα τα οικοσυστήματα, ζώα, φυτά, βακτήρια, μύκητες. Γιατί το κάνουν αυτό; Για να αυξηθεί η Γενετική Ποικιλότητα... Και το κάνουν ανάλογα όπως γίνεται η σεξουαλική αναπαραγωγή ανάμεσα στους ανθρώπους και όλα τα όντα.

Είναι αναπαραγωγείς. Αυτό κάνουν.

Είναι σπόροι και σπέρνονται, όπως θα σπερνόταν ο σπόρος ενός φυτού, πχ σαν ένα φρούτο, που μετά από τη βρώση του από κάποιο ζώο, μεταφέρεται εν μέσω των κοπράνων του, σε άλλο χωράφι μακριά. Ή σπόροι ενός φυτού που από το φύσημα του ανέμου, μεταφέρονται στην αντίπερα όχθη. Ή γύρη που από τα πόδια ενός εντόμου, μεταφέρεται σε άλλο λουλούδι για να το γονιμοποιήσει. Αυτό γίνεται στη φύση με τα φυτά και τα δέντρα.

Κάπως έτσι γίνεται και με τους ιούς στο ζωικό βασίλειο, μεταφέρονται από τα κουνούπια, από τα κόπρανα, από το βήξιμο, από την σεξουαλική μας επαφή, από το αίμα μας.


ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ;

Κάνουν κατάληψη του κυττάρου, το θέτουν υπό τον έλεγχο τους, το εμποτίζουν με την εντολή τους, το διατάσσουν να παράξει χιλιάδες αντίγραφα τους, και μετά να πεθάνει. Αυτό παθαίνει το κύτταρο κάτω από τις οδηγίες τους. Ο «πόλεμος» που δημιουργείται ανάμεσα στους «στρατιώτες» μας και στα χιλιάδες αντίγραφα του ιού (που πολλαπλασιάζεται σκοτώνοντας τα κύτταρα μας), δημιουργεί τα συμπτώματα της ασθένειας.

Κάποιες εντολές τους προκαλούν οξείες ασθένειες, (γρίπη, γαστρεντερίτιδα) κάποιες θανατηφόρες (έμπολα), άλλες χρόνιες μεταδοτικές ασθένειες (Ηπατίτιδες, AIDS), κάποιες εντολές δημιουργούν μεταλλάξεις στο DNA μας.

Το 15-20% των καρκίνων είναι λόγω ιών, και πιθανολογείται να είναι ακόμα περισσότερο.

Συνήθως, οι ιοί αυτοί είναι ρετροϊοί, οι οποίοι δεν φεύγουν ποτέ από τον οργανισμό μας, έστω και αν δεν είναι σε έξαρση, και είτε προκαλούν προ-καρκινικές μεταλλάξεις, είτε σε κάποια φυσική ή σωματική ή ψυχογενής καταπόνησή μας, προκαλούν καρκινογένεση.

Ετυμολογικά, ή λέξη ιός και virus και στις δύο γλώσσες σημαίνει δηλητήριο.


ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ;

Ποιος ο σκοπός τους;

Να μας μεταλλάξουν;

Να μας εξοντώσουν;

Να μας χρησιμοποιήσουν για να μεταφερθούν;

Ή είναι απλά γενετικά λάθη που κυκλοφορούν ελεύθερα και δεν έχουν κάποιο σκοπό;

Ίσως, ο μόνος τους σκοπός να είναι απλά να πολλαπλασιαστούν.

Αυτό δεν κάνουν, στο κάτω κάτω, και οι άνθρωποι;

Το ανθρώπινο DNA αποτελείται ήδη στο σύνολο του γονιδιώματός του, σε ποσοστό 8% από ιϊκο. Μας έχουν ήδη αλλάξει. Ας μην τους αφήσουμε και να μας αφανίσουν.

Σήμερα, σε αυτή την πανδημία, ο κορωνοϊός μας έχει επιβληθεί. Μας δείχνει τη δύναμη του, την υπεροχή του. Μας χρησιμοποιεί σαν δοχείο για να πολλαπλασιαστεί.

Ας χρησιμοποιήσουμε την πιο σπουδαία ιδιότητα μας: την ευφυΐα μας, -το μόνο μας όπλο-, μέσω της ιατρικής γνώσης και της ανάλυσης δεδομένων, για να βγούμε νικητές.

Έλενα Χαπέσιη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ