Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου σήμερα και ο ΘΟΚ ανακοινώνει online παραστάσεις

Δωρεάν προβολή παραστάσεων κάθε τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας, μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Article featured image
Article featured image

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27/3) βρίσκει τη θεατρική κοινότητα σε συνθήκες που δεν της επιτρέπουν να γιορτάσει. Οι άνθρωποι του θεάτρου και των τεχνών, γενικότερα, πλήττονται κι αυτοί σφοδρά από τις επιπτώσεις της πανδημίας, χωρίς να διαφαίνεται τρόπος άμεσης στήριξης ή βοήθειας. Το κοινό θα δυσκολευτεί να συγκεντρωθεί ξανά σε αίθουσες, η κοινή εμπειρία που κάνει το θέατρο μοναδικό φαντάζει σαν κάτι αβέβαιο, οι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες προοπτικές.

Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι του θεάτρου στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα και κρατούν ζωντανή την ελπίδα, κάνοντας ό,τι μπορούν μέσω των νέων τεχνολογιών: μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες προσφέρονται αναγνώσεις παραμυθιών, δωρεάν οπτικογραφημένες παραστάσεις, αναγνώσεις σονέτων, θεατρικών έργων, ποίησης, κ.ά. Αυτή η αφειδώλευτη προσφορά των καλλιτεχνών του θεάτρου είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και συγκινητική.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενώνει δυνάμεις με όσους «μένουν σπίτι» και ανακοινώνει ότι για το τριήμερο 27-29 Μαρτίου 2020 οι φίλοι του θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να δουν δωρεάν, μέσα από τις πλατφόρμες του Οργανισμού, την παράσταση «Το κορίτσι που επιμένει» των Τηλέμαχου Τσαρδάκα και Διονύση Μπάστα, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, μια παράσταση που παρουσιάστηκε από τη Σκηνή 018. Ένα ευφάνταστο παραμύθι με μουσική και τραγούδια, που γράφτηκε και ανέβηκε για παιδιά, αλλά το οποίο μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια, τώρα που στο σπίτι περνάμε μαζί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη online από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 29 Μαρτίου στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=w5KK9P1qjV0.

Ο ΘΟΚ προτίθεται να συνεχίσει τη δωρεάν προβολή παραστάσεών του, κάθε τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας, μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. Επιθυμεί, επίσης, να ευχαριστήσει τους συντελεστές που συναίνεσαν και προσέφεραν δωρεάν τα πνευματικά και συγγενικά τους δικαιώματα για τις προβολές.

Ελπίζουμε η 27η Μαρτίου 2020 να είναι η μόνη μέρα στη μελλοντική ιστορία που στερεί τη μαγεία του θεάτρου από τις σκηνές όλου του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ