Στο ίντερνετ κυκλοφορεί μήνυμα με «ειδικές οδηγίες» από το Άγιο Όρος για τον Covid-19

Κυκλοφόρησε λίγο μετά που μοναχός του Αγίου Όρους διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19.

Article featured image
Article featured image

Χωρίς φρένο φαίνεται να διοχετεύονται στα social media διάφορες ψευδείς ειδήσεις και πληροφορίες. Κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την περιρρέουσα κατάσταση που επικρατεί, λόγω κορωνοϊού, διασπείρουν διάφορες αναλήθειες παρουσιάζοντάς τις ως ειδήσεις ή πραγματικά γεγονότα, προκαλώντας ακόμη περισσότερη αναστάτωση και σύγχυση.

Αυτή τη φορά το χτύπημα αφορούσε το Άγιο Όρος και κάποιες «ειδικές οδηγίες» που είχε αποστείλει για προστασία από το Covid-19.

Σύμφωνα με την «οδηγία» για να προστατευτούν οι πιστοί από τον κορωνοϊό θα πρέπει να κάνουν ένα σταυρό με αγιασμό ή αγιασμένο λαδάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού τους.

Αναλυτικά το μήνυμα που κυκλοφορεί:

Ειδικές οδηγίες από το Άγιο Όρος και τους άγιους πατέρες μας. Στη χθεσινή λιτανεία προς την Παναγιά τους είπαν για κάθε Ορθόδοξο οικιακό σπίτι να έχουν ένα Σταυρό στην μπροστινή πόρτα απόψε! Αν δεν έχετε, σχηματίστε ένα με το δάχτυλό σας βουτηγμένο σε ελαιόλαδο! Εντολή από την Παναγία. Πες όλη την οικογένειά σου.

Επίσης, κυκλοφορεί και σε αυτή τη μορφή:

Έχει σταλεί στην σελίδα μας καθώς και σε πολλούς άλλους το ποιό κάτω μήνυμα:

'Εχθές το βράδυ μετά την αγρυπνία που έκαναν όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους για τη σωτηρία του κόσμου από τον κορωναϊό παρουσιάστηκε η Παναγία μας σε ένα μοναχό και του είπε:
Πες τους χριστιανούς να κάνουν ένα σταυρό με αγιασμό ή με αγιασμένο λαδάκι στην είσοδο του σπιτιού τους και δεν θα μολυνθούν'
Πολλοί μας ρωτούν αν είναι αλήθεια η ψέματα. Με γέροντα στο Αγιο Όρος τον οποίο επικοινωνήσαμε μας είπε ότι ειναι ευλογία να κάνουμε Σταυρό στην Πόρτα του Σπιτιού μας.'

H αντίδραση του Αγίου Όρους

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «romfea.gr» διέψευσε το γεγονός, μετά από επικοινωνία που είχε με πατέρες του Αγίου Όρους οι οποίοι τόνισαν ότι θα πρέπει οι πιστοί να ενημερώνονται μόνο από τα επίσημα κανάλια της Ιεράς Κοινότητας.

Συμπερασματικά, μην παρασύρεστε από παραπλανητικά μηνύματα που επικαλούνται το θρησκευτικό αίσθημα. Για να προστατεύσετε εσάς και την οικογένειά σας από τον κορωνοϊό ακολουθείστε αυστηρά και μόνο τις οδηγίες που αναφέρουν οι ειδικοί και υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.



Με πληροφορίες από Ελληνικά Hoaxes

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ