Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του υπ. Εσωτερικών έλαβε 1000 κλήσεις σε λιγότερο από 2 μέρες

Ποιες ήταν οι πιο εξωφρενικές δικαιολογίες -για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση- που άκουσαν.

Article featured image
Article featured image

Από το περασμένο Σάββατο (28/3), το υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σε λειτουργία ένα νέο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών το οποίο είναι επιφορτισμένο να ενημερώνει και να κατατοπίζει τους πολίτες για τα μέτρα περιορισμού διακίνησης και όχι μόνο.

Το τηλεφωνικό κέντρο, παρότι δημιουργήθηκε κάτω από την πίεση των ημερών, στελεχώθηκε επαρκώς από στελέχη και εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας και όπως μαθαίνουμε από πολίτες που το χρησιμοποίησαν, παρέχει αρκετές και σημαντικές πληροφορίες για τη νέα μας καθημερινότητα βοηθώντας το κοινό να κατανοήσει καλύτερα τα νέα μέτρα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιο λειτουργό του υπουργείου που στελεχώνει την υπηρεσία, σε λιγότερο από δύο ημέρες λειτουργίας, το τηλεφωνικό κέντρο δέχτηκε πέραν των 1000 κλήσεων από πολίτες που ρωτούσαν για ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις μετακινήσεις τους.

Περίεργες απορίες

Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις και όπως είχε συμβεί και με το 1420, τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, πολίτες καλούν για να εκφράσουν κάθε τι που θα κατεβάσει το μυαλό τους, θεωρώντας το υψίστης σημασίας. Δεν θα μπορούσε η νέα αυτή γραμμή επικοινωνίας να διαφέρει.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο λειτουργό, ένας πολίτης πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε εάν μπορεί να πάει από τη Λεμεσό στην Πάφο, στην πρώην σχέση του, για να της πάρει… φάρμακα.

Κάποιος άλλος ήθελε να πάει βόλτα στο εξοχικό τους γιατί «εν μπορεί άλλον μες τη χώραν, εν να πελλάνει».

Υπήρξε και περίπτωση ατόμου που ρωτούσε εάν μπορεί να κάνει surfing ή ποδηλασία 10 χλμ, γιατί διαφορετικά θα χάσει τη φόρμα του και μετά την καραντίνα δεν θα τον θέλουν οι κοπέλες.

Fb_grammiEnimerosis_1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ