Ιστοσελίδα με kinky αξεσουάρ δώρισε όλες τις νοσοκομειακές στολές που είχε σε νοσοκομείο

Όλοι στον αγώνα κατά του Covid-19.

Article featured image
Article featured image

Ιστοσελίδα πώλησης φετιχιστικών αξεσουάρ δώρισε όλες τις νοσοκομειακές στολές που διαθέτει, στο προσωπικό ενός νοσοκομείου στη Βρετανία, καθώς εντείνονται οι ελλείψεις εξοπλισμού προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Δώσαμε ολόκληρο το απόθεμά μας σε νοσοκομειακές στολές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)», ανακοίνωσε μέσω Twitter, το ηλεκτρονικό κατάστημα MedFet UK. «Ήταν μόνο μερικές στολές, καθώς δεν διαθέτουμε μεγάλο απόθεμα, όμως (οι νοσηλευτές) ήταν απελπισμένοι, συνεπώς τους τις προσφέραμε δωρεάν», προστίθεται στην ίδια ανάρτηση. Η επιχείρηση διευκρίνισε πως «ήρθαν σε επαφή μαζί της υπεύθυνοι προμηθειών του NHS από όλη τη χώρα, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν βασικούς εξοπλισμούς και στολές προστασίας», τονίζοντας ωστόσο πως δεν πωλεί παρά προϊόντα «προς χρήση επαγγελματιών ή άλλων εκπαιδευμένων ανθρώπων».

Η Βρετανική Ιατρική Ένωση (ΒΜΑ) καταγγέλλει εδώ και μέρες την έλλειψη εξοπλισμών προσωπικής προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μαρτυρίες γιατρών στα νοσοκομεία, ή στα κέντρα υγείας ότι δεν διαθέτουν αρκετά υλικά προσωπικής προστασίας ή ότι τα υλικά αυτά τους διανέμονται με δελτίο ή ότι οι προδιαγραφές τους δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Αυτό είναι ένα απαράδεκτο ρίσκο για την υγεία και τη ζωή των γιατρών και των ασθενών τους», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΜΒΑ Δρ Σάανγκ Ναγκπολ σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Σήμερα, μιλώντας στο BBC, η υφυπουργός Υγείας Έλεν Ουέιτλι τόνισε πως 170 εκατ. δείγματα εξοπλισμών προσωπικής προστασίας έχουν διανεμηθεί. Παραδέχθηκε ωστόσο πως «υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοσή τους στο προσωπικό στην πρώτη γραμμή σε ορισμένες περιοχές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ