Σύμφωνα με τη Μόσχα, η Τουρκία εξωθεί 130.000 πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα

«Τα δύο τρίτα αυτών των ανθρώπων δεν είναι Σύριοι», υποστηρίζει η Μόσχα.

Article featured image
Article featured image

Οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες προς τα σύνορα με την Ελλάδα, δήλωσε ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

Ο υποναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ δήλωσε ότι πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονταν σε προσωρινούς καταυλισμούς, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. «Τα δύο τρίτα από αυτούς δεν είναι Σύριοι υπήκοοι, είναι Αφγανοί, Ιρακινοί και άνθρωποι από αφρικανικές χώρες», συμπλήρωσε ο Ρώσος.

Ο Ζουράλεφ υποστήριξε ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί για ανθρωπιστική κρίση στην Ιντλίμπ. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο ΟΗΕ για τη συγκεκριμένη επαρχία στη Συρία, όπου έχουν κλιμακωθεί οι εχθροπραξίες.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στη Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εκβιαστική απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα προς την ΕΕ ήταν οι ισχυρισμοί του περί αναποτελεσματικότητας της Τουρκίας να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές από την Ιντλίμπ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ