«Όχι» από τη Γερμανία στην υποδοχή 5000 προσφύγων από την Ελλάδα

Οι Πράσινοι πρότειναν, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση.

«Όχι» από τη Γερμανία στην υποδοχή 5000 προσφύγων από την Ελλάδα

Οι Πράσινοι πρότειναν, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση.

Article featured image
Article featured image

Oι Πράσινοι πρότειναν να δεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά το βράδυ της Τετάρτης μειοψήφισαν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU), την πρόταση καταψήφισε και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν κατά βάσιν υπέρ της πρότασης των Πρασίνων.

bundestag-prosfyges-ellada.jpg


Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD Εύα Χεγκλ είπε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές του SPD έκαναν προσωπική δήλωση στην οποία τονίζουν ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν πλήρως οι πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας όμως ότι η αποδοχή της πρότασης των Πρασίνων δεν θα το επιτύχει αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο οι Σοσιαλδημοκράτες απέφυγαν μια πιθανή κρίση στον μεγάλο συνασπισμό, δεδομένου ότι στην συμφωνία τους περιλαμβάνεται η ενιαία συμπεριφορά ψήφου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Xριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Τελικά, ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Πηγή: dpa

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ