Μια από τις πιο ανησυχητικές ειδήσεις σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα

«Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα», φέρεται να φώναζε η ομάδα των Νεοναζί που, σύμφωνα με τοπικό σάιτ, έκανε την εμφάνισή της στα Καλάβρυτα τις τελευταίες ημέρες.

Article featured image
Article featured image

Σωστά διαβάζετε. Νεοναζί από τη Γερμανία έρχονται στην Ελλάδα για… να πάρουν μέρος στην αντίσταση εναντίον των μεταναστών.

Και για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν τι φριχτό είχε συμβεί στα Καλάβρυτα, η αναφορά των φασιστών προφανώς έχει να κάνει με τη 13η Δεκέμβρη του 1943 και τη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Τόσο τραγικό.

Στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες τριγυρνάνε φασιστικά μορφώματα τα οποία έχουν κάνει εμφανή την παρουσία τους τόσο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο, παίζοντας το ρόλο της άτυπης πολιτοφυλακής, κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και ρεπόρτερ.

Μετά τον Έβρο, όπου ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία βρήκαν αφορμή για να βγουν ξανά στην επιφάνεια, στη Λέσβο έκαναν την εμφάνισή τους νεοναζί από τη Γερμανία.

neonazi_mitilini_4-600x400.jpg


Όπως μεταφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi, μαζί με αποκλειστικές φωτογραφίες, το παρών στο κέντρο του νησιού δίνουν από το πρωί της Παρασκευής τουλάχιστον πέντε νεοναζί από τη Γερμανία καθώς και το κίνημα «Identitäre Bewegung», το οποίο προηγουμένως είχε βρεθεί και στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι νεοναζί έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα».

neonazi_mitilini_2-600x400.jpg


Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο «Ν» αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Ας σημειωθεί ότι μέσα στους «επισκέπτες» φέρεται να είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της «Kontrakultur Halle», όπως μεταδίδει η «Ν», μιας περιφερειακής ομάδας του «Identitäre Bewegung». Πριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD «Young National Democrats».

mario-müller-asow-1024x987-600x578.jpg


Σε περιπολίες με πολιτοφυλακή στον Έβρο ο Γιάννης Λαγός

Στον Έβρο βρέθηκε ο ακροδεξιός ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για να βρεθεί δίπλα στους άνδρες του Ελληνικού Στρατού αλλά και να προφυλάξει… ο ίδιος τα ελληνικά σύνορα.

Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής απεικονίζεται μαζί με κατοίκους της περιοχής να συμμετέχει ενεργά σε περιπολίες με σκοπό να εμποδίζουν πρόσφυγες να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ