Ομάδα νέων εθελοντών άρχισε να τυπώνει μάσκες στο Youth Markerspace του ΟΝΕΚ στη Λάρνακα

Και χρειάζονται υλικά για να συνεχίσουν!

Article featured image
Article featured image

Με τη χρήση του laser cutter του Youth Makerspace, του Οργανισμoύ Νεολαίας Κύπρου, ομάδα νέων εθελοντών ετοιμάζει 100 προστατευτικές μάσκες την ώρα. Με βάση τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, σήμερα (1η Απριλίου) θα είναι έτοιμες 500 μάσκες και άλλες 250 αύριο, οι οποίες θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, στην Κλινική Άγιος Ραφαήλ, στην Αστυνομία και σε φαρμακεία.

onekmasks2.jpg


«Το σχέδιο είναι βασισμένο και προσαρμοσμένο από σχέδιο ανοικτού τύπου (open source) ενώ τα υλικά για αυτή την πρώτη παρτίδα είναι μια προσφορά της εταιρείας Christou Bros Α/φοί Α&Σ Χρίστου την οποία και ευχαριστούμε!» αναφέρουν οι νέοι εθελοντές.

onekmasks1.jpg


«Πέραν της προσφοράς σε είδη άμεσης ανάγκης, για εμάς στον ΟΝΕΚ είναι διπλή η χαρά, αφού βλέπουμε την τεχνολογία του Youth Makerspace και τους συνεργάτες μας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ ταυτόχρονα η όλη εμπειρία είναι το καλύτερο παράδειγμα του τί μπορεί να κάνει η τεχνολογία, ο σχεδιασμός, τα ανοικτά δεδομένα, οι σωστές γνώσεις και δεξιότητες σε συνδυασμό με τον κατάλληλο χαρακτήρα ανθρώπου».Τις επόμενες μέρες και άλλες ομάδες και πρωτοβουλίες θα χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό του Youth Makerspace στον αγώνα κατά της πανδημίας.

onekmasks3.jpg


Όσοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια μας μπορούν να παραχωρήσουν στους εθελοντές plexiglass 3mm-5mm. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 77772757 να στείλουν email στο info@onek.org.cy, ή να στείλουν μήνυμα στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ