Η Αστυνομία Κύπρου θέλει να διευκρινίσει κάτι για τους εκκλησιασμούς τις ημέρες του Πάσχα

Μάλλον, κάποιοι, κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.

Article featured image
Article featured image

Για παρερμηνεία των διαταγμάτων σε σχέση με τον εκκλησιασμό των πιστών κάνει λόγο η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Και επισημαίνει ότι απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, ακόμα και τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτές τις Άγιες ημέρες είναι πλήρως κατανοητή, η επιθυμία και η ανάγκη για εκκλησιασμό. Η φετινή χρονιά, όμως, είναι διαφορετική. Το φετινό Πάσχα καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε την ανάλογη ωριμότητα και να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες για πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα.

Λόγω του ότι, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια παρερμηνεία των διαταγμάτων σε σχέση με τον εκκλησιασμό των πιστών, καθίσταται σαφές, ότι απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

Εξαίρεση, σύμφωνα με τα διατάγματα, αποτελεί ΜΟΝΟ η μετάβαση σε τελετές, κηδείες, γάμους, βαφτίσεις, από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και καθίσταται σαφές, ότι οι οποιεσδήποτε παραβάσεις θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση. Κάνουμε έκκληση προς όλους, πιστούς και ιερείς για συνεργασία και πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα. Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ