Τι ισχύει με όσους ψώνισαν στην υπεραγορά που βρέθηκαν θετικά κρούσματα Covid-19

Όσα ανέφερε ο Δρ. Κωστρίκης στη χθεσινή ανακοίνωση των 18:00 μ.μ.

Article featured image
Article featured image

Με ένα φούρνο στην επαρχεία Λάρνακας και μίας υπεραγορά στην επαρχία Λευκωσίας «εμπλουτίστηκε» η λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο, με αριθμό υπαλλήλων των δύο επιχειρήσεων να εντοπίζονται θετικοί στον ιό.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των δεδομένων, οι δύο επιχειρήσεις με Δελτία Τύπου, ξεκαθάρισαν πως οι θετικοί στον ιό εργαζόμενοι, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό και αντικαταστάθηκαν από άλλο προσωπικό, ενώ οι χώροι απολυμάνθηκαν πλήρως.

Παράλληλα, ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, στη χθεσινή τηλεοπτική ενημέρωση των 18:00, αναφέρθηκε στο ζήτημα ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για όσους πελάτες επισκέφθηκαν την εν λόγω υπεραγορά, εξηγώντας πως για να θεωρείται κάποιος επαφή κρούσματος και επομένως να υπάρχουν πιθανότητες μόλυνσης, θα πρέπει να συναναστραφεί μαζί του για 15 συνεχόμενα λεπτά. «Πρέπει να σημειώσουμε ότι με βάση την αυστηρή διαδικασία που ακολουθεί η μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης του Υπουργείου, η επαφή ενός κρούσματος νοείται η παρουσία μαζί του, στον ίδιο χώρο και η συναναστροφή για συνεχιζόμενο διάστημα πέραν των 15 λεπτών. Αντιλαμβάνεστε ότι σε τέτοιους χώρους, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε επαφή με έναν εργαζόμενο για 15 συνεχόμενα λεπτά, ούτε στο ταμείο, ούτε και σε άλλο σημείο εξυπηρέτησης».

Τόνισε ότι με βάση τα πιο πάνω, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται να εξετασθεί κανείς. «Δεν τίθεται λόγος να υποβληθούν σε εξέταση όσοι πέρασαν από την υπεραγορά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ