Η εκδοχή της Αστυνομίας για τη viral φωτογραφία που κυκλοφορεί στο «κυπριακό» διαδίκτυο

Η άλλη πλευρά της υπόθεσης που απασχολεί από χθες.

Article featured image
Article featured image

«Σήμερα η αστυνομία Κύπρου έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόσωπο της και το ρόλο της. Προφανώς η αστυνομία επιε να συλλάβει τούτα τα άτομα γιατί μεινίσκουν 15 άτομα μαζί, ούτε που τους κόφτει ότι τούτη εν η ζωή τους τζαι εν το κάμαν τώρα λόγω του ιου. Ούτε που τους κόφτει ότι τούτα τα πλάσματα υποφέρουν μέσα στην φτώχεια και εν που τις πιο ευάλωτες ομάδες, αν κολλήσουν τον ιό, γιατί εν έχουν πού τζαι πώς να προστατευτούν. Εν για αυτό που ήθελαν να μπούμε σε lockdown τζαι να μας προσέχει η αστυνομία για να μπορούν να παίζουν το φασιστικό τους παιχνίδι αμέριμνοι;; Shame on you».

Ένα έντονο σχόλιο κατά της αστυνομίας και μία ακόμη πιο έντονη φωτογραφία, με ένα αλλοδαπό, ο οποίος φαίνεται πως προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια τριών αστυνομικών, που προσπαθούν να τον συλλάβουν.

Μια εικόνα που σε λίγη ώρα κατάφερε να γίνει viral και να δεχθεί δεκάδες σχόλια από χρήστες που, ως συνήθως, έβγαλαν όλη τους την καλοσύνη και τη μεγαλοψυχία είτε ενάντια στους αστυνομικούς είτε ενάντια στον αλλοδαπό, πρωταγωνιστή της φωτογραφίας.

photo-1576556047303-7838c29bede0.jfif




Η εκδοχή της Αστυνομίας Κύπρου

Η φωτογραφία είναι όντως πραγματική και ενώ στην αρχή, ο χρήστης που την ανέβασε στο διαδίκτυο, είχε αναφέρει πως το περιστατικό συνέβη στη Λεμεσό, εν τέλει το διόρθωσε, αφαιρώντας πλήρως την τοποθεσία.

Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε πριν δύο ημέρες, Μεγάλη Τρίτη, στη Λευκωσία, έπειτα από καταγγελία που δέχτηκε η αστυνομία από πολίτες, πως περίπου 15 άτομα βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και παίζουν ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου, όταν αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο για να εξετάσουν την καταγγελία, κάποιοι από τους νεαρούς αντέδρασαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. «Στην αρχή ο ένας έφτυσε εναντίον αστυνομικού και έπειτα ένας δεύτερος προσπάθησε να τον βοηθήσει τραβώντας τους άντρες του σώματος. Δύο ακόμη, όταν είδαν τι συμβαίνει, προσπάθησαν να απομακρυνθούν από τη σκηνή και συνελήφθησαν», αναφέρει ο κος Ανδρέου.

Οι 4 άντρες από τους 15 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια ενώ οι άλλοι επέστρεψαν στο σπίτι τους, αφού συμμορφώθηκαν. Η υπόθεση ήδη πήγε δικαστικώς και θα εκδικαστεί στις 21 Απριλίου, σημειώνει ο κος Ανδρέου.

Ένα ερώτημα που προκύπτει συχνά, για τέτοιες υποθέσεις, αφορά το κατά πόσον αλλοδαποί που διαμένουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, είναι ενήμεροι σχετικά με τα νέα διατάγματα και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί.

Όπως μας ανέφερε ο κος Ανδρέου, «πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως δεν γνωρίζουν και δεν χρησιμοποιώ τυχαία το ρήμα, αφού πολλές φορές προβάλλουν αυτό τον ισχυρισμό, ενώ φορούν γάντια και μάσκες. Πώς γίνεται να μην γνωρίζεις, αφού προστατεύεσαι και καλά κάνεις;


Ωστόσο, επειδή όντως υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μην έχουν ενημέρωση και παρότι δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να τους ενημερώσει, πολλοί αστυνομικοί διευθυντές ανέλαβαν την πρωτοβουλία ενημέρωσής των αλλοδαπών κατοίκων της Κύπρου, ούτως ώστε να μην υπάρχει κανείς που να λέει πως δεν ήξερε. Παρόλα αυτά, η άγνοια του νόμου δεν αποτελεί δικαιολογία για εξαίρεση από την εφαρμογή του», σημειώνει ολοκληρώνοντας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ