Χερσαία και θαλάσσια λιοντάρια αράζουν στους δρόμους της Νοτίου Αφρικής και της Αργεντινής

Οι πραγματικοί βασιλιάδες της ζούγκλας που ζούμε [εικόνες & βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, η καραντίνα που επιβλήθηκε στους ανθρώπους ελέω πανδημίας, επέτρεψε στη φύση να αναπνεύσει.

Σχεδόν από το ξεκίνημα του γενικευμένου lock down σε διάφορες χώρες του κόσμου, φάνηκαν και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, με την ατμόσφαιρα να καθαρίζει από τη μόλυνση, τη φύση να ανθίζει και πάλι, τους ποταμούς να καθαρίζουν και τα ζώα να κατακτούν και πάλι όλα όσα τους πήραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Στην Νότια Αφρική η συγκυρία του lockdown και της παντελούς απουσία τουριστών από τους δρόμους φαίνεται πως αξιοποίησε μια αγέλη λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.

Στις εικόνες που κατέγραψε ο φύλακας του πάρκου, Ρίτσαρντ Σόουρι, τα λιοντάρια φαίνονται να παίρνουν έναν υπνάκο σε δρόμο που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι γεμάτος αυτοκίνητα και τουρίστες.

1619353_Liontaria2.jpg

1619355_Liontaria4.jpg

Liontaria3.jpg

Όπως λέει ο ίδιος, το θέαμα είναι εντελώς ασυνήθιστο καθώς τα λιοντάρια συνηθίζεται να βγαίνουν στο δρόμο μόνο τις νύχτες, όταν νιώθουν την ασφάλεια της ερημιάς και να κοιμούνται εκεί μόνο τις κρύες νύχτες του χειμώνα όταν η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας. «Τα λιοντάρια είναι συνηθισμένα σε αυτοκίνητα με ανθρώπους. Όλα τα ζώα δείχνουν μεγαλύτερο ένστικτο φόβου απέναντι σε ανθρώπους πεζούς. Οπότε αν είχα πάει με τα πόδια δίπλα τους, δεν θα με είχαν αφήσει να πλησιάσω τόσο κοντά» παραδέχεται ο ίδιος.

Στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στο Μπουένος Άιρες, παρόμοια συμπεριφορά επέδειξαν και τα θαλάσσια λιοντάρια, εν μέσω κορωνοϊού, σε διάφορα σημεία του λιμανιού Mar Del Plata.

Τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών ελέω κορωνοϊού παραμένουν, με αποτέλεσμα και στην Αργεντινή -όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου- να συμβαίνει αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ