Η TÁLTSIE κυκλοφορεί το πρώτο της single «At Least We Dared»

Η 20χρονη Κύπρια τραγουδοποιός κυκλοφόρησε μόλις ένα πρώτο δείγμα από το επερχόμενο της EP -μια δυναμική αλλά ταυτόχρονα… εύθραυστη μελωδία.

Article featured image
Article featured image

Η TÁLTSIE είναι μια νεαρή Κύπρια τραγουδοποιός που τώρα ζει στο Βερολίνο. Αυτό το διάστημα «τολμά» να κυκλοφορήσει το πρώτο της επίσημο single («At Least We Dared»), το οποίο αποτελεί το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο πρώτο της ΕΡ που θα έχει τίτλο «To You».


«Μερικές φορές σκεφτόμαστε περισσότερο το αποτέλεσμα και ξεχνάμε την περιπέτεια καθοδόν», λέει η 20χρονη μουσικός, η οποία τώρα κάνει το βήμα και παρουσιάζεται ως TÁLTSIE. Η αλλαγή, μια καινούργια αρχή, το θάρρος να αναλάβεις το ρίσκο πηδώντας στο άγνωστο, είναι όλα όσα θέλει να εκφράσει η TÁLTSIE μέσω του τραγουδιού της «At Least We Dared».

Το ακουστικό πιάνο, τα έντονα παραμορφωμένα βιολιά, τα layered φωνητικά σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά όργανα, καθώς και οι διαφορετικές δυναμικές φωνητικών δημιουργούν δυνατούς αλλά ταυτόχρονα εύθραυστους ήχους και μελωδίες. «’Can’t you see that we dared? So we won», τραγουδά η TÁLTSIE στο ρεφρέν.


Όταν ήταν τεσσάρων ετών, η TÁLTSIE ρώτησε τους γονείς της αν μπορούσε να ξεκινήσει μαθήματα βιολιού. Από τότε ήθελε να εκφράζεται μουσικά με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους ήταν πρωταρχικά το τραγούδι. Προκειμένου να υποστηρίξει και να βελτιώσει το ταξίδι της σύνθεσης της, η TÁLTSIE ξεκίνησε την αυτοδιδασκαλία πιάνου και κιθάρας. Πριν από δύο χρόνια έκανε το βήμα: μόνη με την κιθάρα της, παρουσίασε τα τραγούδια της σε διάφορες τοπικές σκηνές στην Κύπρο και αργότερα σε άλλες στο Βερολίνο. Η TÁLTSIE ήταν επίσης μια από τις νεαρότερες σε ηλικία καλλιτέχνες που εμφανίστηκε και παρουσίασε τη μουσική της στο «Φεστιβάλ Φέγγαρος».

Στο πρώτο επερχόμενο EP της θα ακούσουμε μια επιλογή από πέντε τραγούδια που έχει παρουσιάσει η TÁLTSIE τα τελευταία χρόνια.

Ο μουσικός παραγωγός, Λευτέρης Μουμτζής, που είναι και παραγωγός 4 τραγουδιών του EP «To You», έγραψε στο blog του για την TÁLTSIE: «Νομίζω ότι η TÁLTSIE συγκαταλέγεται στους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς που είχε ποτέ η Κύπρος. Και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα στην παραγωγή του πρώτου της EP. Είναι μόλις 19 ετών».

Θα συμφωνήσουμε!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ