Η απόφαση για τη Eurovision του 2021

Γιατί δεν γίνεται, σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας.

Article featured image
Article featured image

Το 2020 μάλλον πρέπει να χαρακτηριστεί ως ένας χρόνος παύσης και επανεκκίνησης του πλανήτη καθώς η πανδημία, η οποία κρατάει εδώ και περίπου 3 μήνες, έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αναταράξεις για όλους τους υπόλοιπους μήνες που ακολουθούν, έως ότου αποχαιρετήσουμε τη χρονιά.

Μέσα στις πολλές εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν ήταν και αυτή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιείτο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, ένεκα της κατάστασης δεν ήταν δυνατόν να γίνει, γι’ αυτό και η πόλη του Ρότερνταμ συμφώνησε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε την κάλυψη του κόστους ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, ως αποτέλεσμα της ακύρωσης του διαγωνισμού το 2020, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι ο φετινός διαγωνισμός δεν μπορούσε να διεξαχθεί τον Μάιο λόγω της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ο χώρος εκδηλώσεων Ahoy, όπου επρόκειτο να γίνει ο διαγωνισμός, τροποποιήθηκε για να υποδεχθεί προσωρινά ασθενείς με κορωνοϊό. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και το Ahoy "μπορούν να υπολογίζουν στο Ρότερνταμ ως διοργανώτρια πόλη" είπε χθες μετά την ψηφοφορία ο Σάιντ Κάσμι, δημοτικός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού, μεταδίδει το ANP. Προς το παρόν δεν έχουν οριστεί οι νέες ημερομηνίες για τον διαγωνισμό του 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ