«Εγώ ξέρω, αλλά δεν σας λέω»

Ο Donald Trump νιώθει 5 χρονών και δεν αποκαλύπτει στους δημοσιογράφους όσα ξέρει για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Article featured image
Article featured image

Την απέχθειά του απέναντι στους δημοσιογράφους βρήκε την ευκαιρία να εκδηλώσει για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριφερόμενος ως κακομαθημένο 5χρονο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσημης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας πως γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του, αλλά… δεν την αποκαλύπτει στον Τύπο. «Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς. Εγώ ξέρω, αλλά… Έχω μια πολύ καλή ιδέα, αλλά δεν μπορώ να το μιλήσω τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, όμως, τα σενάρια για την κατάσταση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας διαδέχονται το ένα το άλλο. «Απλώς εύχομαι να είναι καλά. Ελπίζω να είναι καλά. Πιθανότατα θα μάθετε σύντομα», πρόσθεσε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Ο Τραμπ επαίνεσε τη σχέση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και επανέλαβε ότι η χώρα θα πολεμούσε με την Πιονγκγιάνγκ εάν δεν ήταν πρόεδρος.

Τη Δευτέρα, ο Moon Chung-in, κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου της Νότιας Κορέας Moon Jae-in, είπε στο CNN ότι ο Κιμ ήταν ζωντανός και καλά. «Παραμένει στην περιοχή Wonsan από τις 13 Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ύποπτες κινήσεις», είχε δηλώσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ