Τι θα γίνει με την κολύμβηση και τους κατοίκους της Λευκωσίας;

Ανάμεσα στα νέα μέτρα χαλάρωσης είναι και η κολύμβηση. Τι γίνεται, όμως, εάν μένεις μακριά από τη θάλασσα;

Article featured image
Article featured image

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος ανακτά και πάλι κάποιες βασικές ελευθερίες που είχαν απαγορευτεί λόγω της πανδημίας, μεταξύ αυτών και το κολύμπι στη θάλασσα, μέχρι δύο άτομα.

Σε συνδυασμό με μηνύματα μετακίνησης που αυξάνονται από ένα σε τρία και τις θερμοκρασίες που έχουν ανέβει, η επίσκεψη σε μία παραλία για περπάτημα ή βουτιές φαντάζει ιδανικό σενάριο.

Τι γίνεται, όμως, αν είναι κάτοικος επαρχίας Λευκωσίας ή κάτοικος ορεινού χωριού, μακριά από τη θάλασσα;


Την απάντηση στο ερώτημα έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως θα επιτρέπεται σε κατοίκους περιοχών που βρίσκονται μακριά από την παραλία, να την επισκεφθούν, αρκεί να τηρηθούν οι κανόνες.


«Από την ώρα που είναι εύλογο το χρονικό διάστημα, μπορεί ο Λευκωσιάτης ή ο κάτοικος ορεινής περιοχής να πάει στην παραλία», δήλωσε κάνοντας επίκληση στην αυτοπειθαρχία των πολιτών.

Χαρακτηριστικά, είπε πως θα υπάρξει πρόβλημα «εάν κάποιος καταχρώμενος αυτή τη διακίνηση, μεταβεί σε άλλη πόλη για να αγοράσει ένα παντελόνι».

Όπως εξήγησε δε, μελετάται το ενδεχόμενο να υπάρχει προσθήκη στις κατηγορίες των μηνυμάτων, σημειώνοντας κιόλας ότι θα υπάρξει δικαίωμα και για ψάρεμα, κατά μόνας ή κατά δύο άτομα.


Να αναφέρουμε, τέλος, πως από την 1η Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία και η πρόσβαση στις οργανωμένες παραλίες.


Προηγουμένως, μάλιστα, την 21η Μαΐου, αίρονται όλοι ανεξαρτήτως οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ