Ένα ενδιαφέρον project με online ανέκδοτα που τρολάρουν τον κορωνοϊό

Ή αλλιώς ένα «εγχειρίδιο» αισιοδοξίας και ελπίδας.

Article featured image
Article featured image

Ανέκδοτα με πρωταγωνιστή την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία άλλαξε την καθημερινότητα των πολιτών, συλλέγει το Εθνογραφικό Μουσείο της Σλοβενίας για να δημιουργήσει ένα «εγχειρίδιο» αισιοδοξίας και ελπίδας.

Τα ανέκδοτα «αλιεύονται» από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη σύμφωνη γνώμη των δημιουργών τους και, όταν αρθούν τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που εφαρμόζονται στη Σλοβενία, θα αποτελέσουν το υλικό της νέας έκδοσης του Εθνογραφικού Μουσείου. «Ο κορωνοϊός και η γρίπη πήγαν σε ένα μπαρ. Η γρίπη παραπονιέται ότι οι ‘δουλειές’ δεν πάνε καλά και ο κορωνοϊός της απαντά: «Φυσικά οι δουλειές σου δεν πάνε καλά, δεν έχεις σωστό μάρκετινγκ».

Αυτό είναι ένα μόνο από τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο προκαλώντας γέλιο σε όσους το έχουν διαβάσει. Το Εθνογραφικό Μουσείο καλεί όσους το επιθυμούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.etno-muzej.si/slovice/povabilo-k-zbiranju-vicev-ali-koronski-humor για να στείλουν το δικό τους ανέκδοτο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων STA, ο διευθυντής του Μουσείου Μίχα Σπίτσεκ.

Οι ειδικοί της ψυχικής υγείας πιστεύουν ότι τα αστεία μπορούν να είναι ένα ‘εργαλείο’ για τον έλεγχο του άγχους, φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα. «Το χιούμορ που δεν είναι καταθλιπτικό ή επιθετικό είναι ένας υγιής αμυντικός μηχανισμός και στρατηγική για να ξεπεραστεί το άγχος», δήλωσε η κλινική ψυχολόγος Γιάνα Στρίτσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ