32 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο

Ποιο είναι το ιστορικό τους.

Article featured image
Article featured image

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 526 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

24 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 8 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Σε σχέση με τα 4 περιστατικά που δηλώθηκαν χθες ως υπό διερεύνηση, για τα 2 βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα 526 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 14.273 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Τα 390 από τα προέρχονται από 526 επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 52 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

1 Θετικό περιστατικό από την Πάφο και 1 από την Αραδίππου προέκυψαν από τις σημερινές εργαστηριακές αναλύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 24 άτομα, εξ αυτών 3 νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης 5εξιτήρια.

Συνολικά 13 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, 2 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και 11 στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση όλων αυτών των ασθενών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Επίσης ένας ασθενής αποσωληνώθηκε και συνολικά σε όλα τα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται 7 ασθενείς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ