Δύο Ιταλοί γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν από τα μπαλκόνια τους στη Βερόνα

Η καραντίνα στην Ιταλία «ξαναγράφει» το σπουδαίο έργο του Σαίξπηρ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Ελπίζουμε, μόνο, η κατάληξη να είναι διαφορετική.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί για τους περισσότερους η καραντίνα να είναι ανυπόφορη και κουραστική, ωστόσο, για κάποιους έγινε αφορμή για να γνωριστούν και όπως όλα δείχνουν, να ερωτευτούν, έστω κι αν αυτό ο έρωτας θυμίζει κάτι από το σπουδαίο ερωτικό έργο του Σαίξπηρ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και όχι μόνο λόγω γεωγραφίας.

Ήταν έξι το απόγευμα και η γειτονιά είχε δώσει το καθιερωμένο πια ραντεβού στα μπαλκόνια για να ακούσει την αδελφή της 39χρονης Πάολα Ανιέλ, η οποία κρατά συντροφιά στον κόσμο ανυψώνοντας το ηθικό τους το βιολί της. Κάθε απόγευμα, έπαιζε ένα τραγούδι και όλοι τη χειροκροτούσαν.

Εκείνο το απόγευμα, η επαγγελματίας μουσικός έπαιξε το δημοφιλέστατο «We are the champions» των Queen. «Η αδελφή μου και εγώ μένουμε με τη μητέρα μας στον έκτο όροφο και ο 39χρονος Μικέλε απέναντι στον έβδομο. Η μουσική ήταν σαν το βέλος που έριξε ο Έρως», λέει η Ανιέλι. «Εμαθα ποια ήταν η Πάολα από την αδελφή μου, που την ξέρει από το γυμναστήριο. Τη βρήκα στο Instagram και αρχίσαμε αμέσως τα μηνύματα μέχρι τις 3 το πρωί. Μια αγάπη είχε γεννηθεί. Τα μπαλκόνια μας είναι μακριά για να ακουγόμαστε, αλλά μιλάμε στο τηλέφωνο και βλεπόμαστε στην οθόνη», λέει ο Μικέλε Ντ’Αλπάος. Για να αποδείξει τον έρωτά του, ο Μικέλε έγραψε τη λέξη «Πάολα» σε ένα μεγάλο πανό και το ανέβασε στην ταράτσα του. Κάθε απόγευμα, ένας DJ που μένει στον τρίτο όροφο παίζει τις αφιερώσεις τους από τα ηχεία στο μπαλκόνι του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

L' amore ai tempi del coronavirus, Grazie Michele! #love#happy#Verona#sun#emozioni#stay#home#forever

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paola Agnelli (@paola.agnelli80) στις

Στο μεταξύ, η γειτονιά είναι ενθουσιασμένη από τον νέο έρωτα που «γέννησε» ο… κορωνοϊός. «Οι γείτονες βγάζουν τα σκουπίδια και κάνουν μία παράκαμψη να δουν το πανό και εμάς στις 6 το απόγευμα στα μπαλκόνια μας», λέει ο Μικέλε. «Οι γείτονες είναι χαρούμενοι για εμάς. Με όλον αυτόν τον θάνατο γύρω μας, η ιστορία μας έχει φέρει μία αχτίδα αισιοδοξίας και κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους», προσθέτει η Πάολα, που είναι δικηγόρος, η οποία περιγράφει τον Μικέλε ως «έξυπνο, ευγενικό, καλοσυνάτο και κοντά στην οικογένειά του, όλες αξίες που δεν πίστευα ότι θα έβρισκα σε κάποιον τόσο κοντά στο σπίτι μου. Μπορεί να αντικαταστήσει ένα φιλί με τα λόγια του». Οι δυο τους μένουν χρόνια σε απέναντι μπαλκόνια, αλλά είχαν βρεθεί μόνο μία φορά τυχαία στον δρόμο, πριν από έναν χρόνο, όταν τους είχε συστήσει η αδελφή της Πάολα.

Από τότε, δεν έχουν συναντηθεί ξανά, παρά τον έρωτά τους, γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν να μολυνθούν με τον κορωνοϊό. Ο Μικέλε δουλεύει κάθε μέρα στην τράπεζα και έρχεται σε επαφή με κόσμο. «Θέλω να προστατέψω την Πάολα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, το πρώτο μας ραντεβού θα είναι στο παγκάκι στο πάρκο εδώ κοντά. Αλλά η σχέση μας είναι μαγική και μπορούμε να περιμένουμε», λέει. «Δεν είμαστε έφηβοι, αλλά αυτή είναι μία εφηβική ερωτική ιστορία που ζουν δύο ενήλικες. Της έχουμε βγάλει όνομα: Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα την εποχή του κορωνοϊού. Και αυτή τη φορά θα έχει ευτυχισμένο τέλος», προσθέτει η Πάολα. Μένει να δούμε αν ο έρωτάς τους αντέξει και στην καθημερινότητα την εποχή μετά τον κορωνοϊό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The Times#juliet#romeo#Verona #shakespeare#love#city#italy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paola Agnelli (@paola.agnelli80) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

L'amore ai tempi del Coronavirus❤#love#sweet#time#special#city#Verona#top#happytime

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paola Agnelli (@paola.agnelli80) στις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ