Η Ελπίδα, ένα νεογέννητο αγρινό, μας φέρνει την πιο αισιόδοξη είδηση των τελευταίων ημερών

Η είδηση έρχεται από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

Article featured image
Article featured image

Πιο συγκεκριμένα, η είδηση αφορά στην περίθαλψη και ανάρρωση ενός νεογέννητου αγρινού που βρέθηκε τραυματισμένο στις 20 Μαρτίου 2020, σε περιοχή του Δάσους Πάφου, κοντά στα όρια της κοινότητας Πωμού.

Το αγρινό, ηλικίας μερικών ημερών, μεταφέρθηκε αυθημερόν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου αφού έφερε σοβαρό τραύμα στο μηρό, έτυχε ιατρικής φροντίδας από μέλη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και σήμερα δείχνει σημαντική βελτίωση στην υγεία του. «Το νεαρό αγρινό θα σιτίζεται με γάλα προβάτου μέχρι τον απογαλακτισμό του, του χορηγείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και τυγχάνει κάθε δυνατής φροντίδας από το προσωπικό του Κέντρου», αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας.

Η υγεία του νεαρού αγρινού έχει βελτιωθεί σημαντικά και η κατάσταση του αξιολογείται καθημερινά με σκοπό τη μελλοντική επανένταξη του στο φυσικό περιβάλλον.

«Αν και η Υπηρεσία μας δεν συνηθίζει να δίδει ονόματα στα ζώα που περιθάλπονται στο κέντρο, αφού αυτό δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος να επεξηγηθούν, εντούτοις λόγω των ημερών που διανύουμε, στο νεαρό αγρινό δόθηκε το συμβολικό όνομα ΕΛΠΙΔΑ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ