Το μαύρο στα προφίλ του Δεληβοριά και της Μποφίλιου

Οι δυο καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τη λειτουργία των social media σελίδων τους μέχρι νεωτέρας.

Article featured image
Article featured image

Τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στηλιτεύει με ανάρτησή του στο Facebook ο Φοίβος Δεληβοριάς, όπως και η Νατάσα Μποφίλιου.

Ο γνωστός δημιουργός, που συνοδεύει τη δημοσίευσή του με μία μαύρη εικόνα, αναφέρει πως η επίσημη σελίδα του στο Facebook αναστέλλει τη λειτουργία της μέχρι η κυβέρνηση να ανακοινώσει εξαμηνιαίο ταμείο ανεργίας που να περιλαμβάνει τους ανθρώπους που δουλεύουν στο θέαμα-ακρόαμα, να ενισχυθεί η έναρξη λειτουργίας της ΕΔΕΜ, και να δημιουργηθεί «σαφής και σταδιακός χάρτης επιστροφής μας στη δουλειά, όπως συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες».

Με ανάλογο ύφος τοποθετήθηκε και η δημοφιλής ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου, ανέβασε μαύρο στο προφίλ στο Instagram, σημειώνοντας πως μέχρι την ημέρα που οι εργαζόμενοι της τέχνης θα αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι με ανάγκες και δικαιώματα, αυτό θα είναι η εικόνα στο προφίλ της.


Η ελληνική κυβέρνηση, από την περασμένη Τρίτη (28/4) όπου και ανακοίνωσε τα μέτρα χαλάρωσης και σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα για επιχειρήσεις, εργαζομένους και πολίτες, δεν συμπεριέλαβε πουθενά τους ανθρώπους του πολιτισμού ούτε καν αναφέρθηκε σε αυτούς, γεγονός που ενόχλησε μεγάλη μερίδα εργαζομένων στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού.

Κάτι αντίστοιχο, βέβαια, συνέβη και στην Κύπρο καθώς η κυπριακή κυβέρνηση επέλεξε να συμπεριλάβει τα πρακτορεία στοιχημάτων στις υπηρεσίες που χρειάζεται να επαναλειτουργήσουν άμεσα, αφήνοντας έξω τους χώρους πολιτισμού, παντός είδους.



Διαβάστε περισσότερα για τις αντιδράσεις των Κύπριων καλλιτεχνών στο κείμενο που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ